Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2016 10:51

Το δίχτυ του νόμου

Γράφτηκε από την

                             της     ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

 Ο λόγος που τόσοι πολλοί εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι είναι ότι το νομικό μας σύστημα είναι ένα δίχτυ με πολλές φαρδιές θηλιές.

Στην πραγματικότητα είναι ένα λεπτό ,πυκνό δίχτυ που πιάνει όλα τα μικρά ψάρια αλλά σκίζεται όταν πέφτουν πάνω του τα μεγάλα. ( Jo Nasbo-Ο λυτρωτής)

  Οι τελευταίες 90 επιτυχίες του ΣΔΟΕ ικανοποίησαν πολλούς φορολογούμενους. νοιώσαμε εθνικά υπερήφανοι που επιτέλους ,το χέρι του νόμου ,τραβά το αυτί μερικών ΄΄ λεβεντών΄΄ ( καφετζής  με 3,5 εκατ. ευρώ, αστρολόγος που απέκρυψε 296.000 ευρώ ,ιερόδουλος με 184.000 ευρώ από άγνωστη πηγή, ιδιωτικός υπάλληλος με 18 εκατ. ευρώ, αγρότης με 4 εκατ. ευρώ, έμπορος πτηνών με 604.504 ευρώ. Διενεργήθηκαν 1.552 έλεγχοι σε 1.549 επιχειρήσεις και στις 274 από αυτές διαπιστώθηκαν παραβάσεις .Επιτέλους  θα μπει μια τάξη στην παρανομία. Αρχικά αναρωτήθηκα μήπως έπρεπε να αλλάξω επάγγελμα  και να γίνω επιτέλους πλούσια. Μετά θυμήθηκα ότι είμαι ηθικός άνθρωπος και λογικεύτηκα. Κοιμήθηκα ήσυχα  ως φτωχή πλην τίμια συνταξιούχος .Αισιόδοξη επειδή οι εκλεκτοί μας πιασαν δουλειά και ήταν τόσο αποτελεσματικοί.

     Τι θα γίνει όμως με τα μεγάλα ψάρια; Αυτοί οι καρχαρίες που λόγω βάρους(οικονομικού, πολιτικού, κοινωνικού) θα σκίσουν το δίχτυ; Αυτοί που επιλεκτικά ΄΄ ξεχνάνε ΄΄ καταθέσεις και οικόπεδα; Αυτοί που κάνουν δημόσιες εμφανίσεις και περιγελούν τους ελεγκτές; Πως να μην νοιώσω αδικημένη όταν βλέπω τρανταχτά παραδείγματα φοροδιαφυγής; Το ΣΔΟΕ είχε βεβαιώσει για τις δύο εταιρίες φοροδιαφυγή τεραστίων διαστάσεων και είχε καταλογίσει φόρους και πρόστιμα 600 εκατομμυρίων ευρώ. Η υπόθεση πήγε πέραν από 11 μήνες στο αρμόδιο Κέντρο Μεγάλων Οφειλετών και έκτοτε σιωπή...Ενώ η νομοθεσία επιβάλλει ότι με τέτοιας έκτασης φοροδιαφυγή επιβάλλεται έλεγχος και πέραν της 5ετίας ,σε βάθος άλλων 15 χρόνων. Γίνεται αυτός ο έλεγχος ; Και το κυριότερο :Πλήρωσε κανείς τίποτα ;Και πού βρίσκεται η όλη υπόθεση; (Σ. Σχινάς-Στο κόκκινο 3.10.2015))  

    Με την κυβέρνηση της Αριστεράς το δίχτυ του νόμου θα έχει το σωστό μέγεθος, θα γίνει σωστά η δουλειά. Η πάταξη του οικονομικού εγκλήματος, της διαφθοράς και του παράνομου πλουτισμού, θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση τις προσπάθειες για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Κοιμήθηκα ήσυχα, ξύπνησα όμως  άγαρμπα όταν είδα τους μεγάλους  εγκληματίες.! Την γριά με τις πατάτες και τον μαϊντανό και τον καστανά της Θεσσαλονίκης να είναι περιτριγυρισμένοι από τόσους αστυνομικούς εξοπλισμένοι σαν αστακοί έτοιμοι να λάβουν δράση. Έμεινα με την απορία: αυτά είναι τα μεγάλα ψάρια ή είναι τα μικρά που πάντα πιάνονται στο δίχτυ; Αυτοί είναι  οι φόρο διαφυγάδες που μας ρουφάν το αίμα;  Έλεος

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2016 10:54
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.