Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 25 Μαϊος 2016 08:54

Αυτόκλητοι προστάτες

Γράφτηκε από την

                                  της    ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Τα ξερά σκατά  στον τοίχο δεν κολάν

         και αν κολλήσουν δεν βρωμάνε  (  Κοζανητική  παροιμία)

    Δεν μας φτάνουν τα χάλια μας (εντός και εκτός χώρας) έρχονται και μερικοί να το ΄΄ γλεντήσουν ΄΄.

Μέ τα τεράστια ειρωνικά χαμόγελα τους δηλώνουν ότι  αυτοί ξέρανε. Για τα λάθη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Λύκοι που σκαρφίζονται κόλπα για να κερδίσουν ΄΄ τρόπαια. ΄΄  και βάλανε την προβιά .Μοιράζουν υποσχέσεις και τρέχουν να πιάσουν σειρά. Με το παραμικρό πρόσχημα  και εκ του ασφαλούς ζητάνε να φύγει η ανίκανη κυβέρνηση που είναι η χειρότερη όλων των εποχών. Ξέχασαν τα δικά τους χάλια. Να φύγει ο Τσίπρας για να αφήσει ελεύθερο τον χώρο για άλλους πιο ικανούς διαπραγματευτές. Ανησυχούν λίγο για το καινούργιο φιλοβασιλικό κόμμα επειδή θα χάσουν ψηφοφόρους. Προτάσεις δεν κάνουν. Ξέρουν φυσικά ότι εκλογές δεν θα δώσουν καμία λύση. Πληροφορήθηκαν ότι οι φίλοι μας, μας  θάβουν  και αντί να αντιδράσουν σαν ενιαίο σώμα προτιμούν να το ΄΄ γλεντήσουν ΄΄ με τα αδύνατα σημεία στην πολιτική της Ελλάδας μας. Η βάρκα ,αν θα βουλιάξει, θα μας παρασύρει όλους στο πάτο της καταστροφής.

     Σε μία τόσο δύσκολη καμπή των διαπραγματεύσεων με δεδομένη την προσπάθεια των υπουργών μας να σώσουν την κατάσταση αρέσκονται να δηλώσουν ότι η  κυβέρνηση είναι σε πανικό. Ακούραστοι ρίχνουν λάσπη ,επιτίθενται στους πάντες και δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα.  Τίποτα μα τίποτα δεν τους σταματάει. Η έκδηλη χαρά τους με τα σκαμπανεβάσματα της κυβέρνησης σου προκαλεί ελεεινή εντύπωση. Δεν χάνουν παράθυρο και  μικρόφωνο .΄΄Κλείσανε΄΄ για ώρες  θέση κοντά στον ανεμιστήρα και ρίχνουν το φιλικό, προς την φύση τους  υλικό. Δεν αναγνωρίζουν τίποτα ,δεν ήταν παρόντες στο φόνο και ούτε τα χέρια τους βρωμάνε ,από τις μίζες. Όποτε θέλουν επικαλούνται την ΄΄ θυσία ΄΄ τους για την σωτηρία  της χώρας. Τώρα που η χώρα καίγεται  βρίσκουν την καλύτερη ευκαιρία να διατυμπανίσουν την αποκλειστικότητα τους .Στον ρόλο του Σωτήρα.! Είναι οι μοναδικοί. Είναι οι πλέον κατάλληλοι επειδή έχουν ξανακυβερνήσει και ξέρουν καλύτερα .Τα κόλπα!

     Οι αυτόκλητοι προστάτες ,οι εκλεκτοί δεν ξέρουν ότι το κάλπικο κάμει μπάμ από μακριά.. Όσοι γλύψανε ΄΄ φάγανε ΄΄ αλλά τώρα το πιάτο έμεινε άδειο. Άλλοι έχουν εγκαταλείψει την ενεργή πολιτική σκηνή (έχουν να κρύψουν τίποτα;)και μείνανε εκτός παιχνιδιού. Άλλοι συνεχίζουν το κυνήγι των συμφερόντων. Τα χούγια τους μείνανε. Ο απλώς κόσμος δεν θέλει τέτοια πρόσωπα. Αναγνωρίζει τον άνθρωπο που τους κορόιδεψε τόσες φορές. Ξέρει  και την παλιά κωζανιτικη παροιμία .Δεν τους πλησιάζουν πλέον άσχετα αν δεν μυρίζουν τόσο... 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Μαϊος 2016 08:57
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ονειροπαγίδα ΦΟΒΟΣ Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ »