Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016 08:51

Παγκοσμιοποίηση ή αλλιώς ακριβοί μου παίκτες

Γράφτηκε από την

τη;  ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

      Η γιορτή του ποδόσφαιρου άρχισε. Το κοινό  χαίρεται .Οι άνδρες κάτι παθαίνουν όταν βλέπουν τα γκολ. Αδιαφορούν ότι σε άλλες καταστάσεις δεν θα

ασχολούταν με τον μαυριδερό ή σχιστό μάτι αθλητή. Ξέρουν πόσα βγάζει ο παιχταράς. Πόσο τον πουλήσανε ή τον δανείσανε. Σαν να είναι μία ηλεκτρική σκούπα  που δανείζεις στον γείτονα σου. Υπολογίζουν ποιός θα κερδίσει περισσότερα. Ποιά ομάδα θα πάρει περισσότερα λεφτά. Ποιός θα φύγει με την κούπα.Κάθε πρωταθλητής χώρας που δεν καταφέρνει να προκριθεί στη φάση των ομίλων, αποζημιώνεται με 200.000 ευρώ. Επιπροσθέτως, κάθε ομάδα συμμετείχε στον 1ο και στον 2ο προκριματικό γύρο, εισέπραξε 140.000 ευρώ (για κάθε γύρο), εφόσον δεν προκρίθηκε στους ομίλους.

     Η Γαλλία ασφυκτιά .Από την μία οι εργαζόμενοι που ζητάνε ,με το δίκιο τους, τα δίκια τους. Πιέζουν, απεργούν. διαδηλώνουν. Δεν θέλουν άλλα μέτρα και σε άλλες περικοπές. Δεν θέλουν απολύσεις. Από την άλλη ο φόβος του ιερού θρησκευτικού πολέμου. Μέτρα, έλεγχοι και πυρετώδη αναζήτηση καλύτερων μορφών προστασίας από τους τρομοκράτες. Δύσκολο μενού για τον καλοφαγά Hollande. Παράλληλα  το αναμενόμενο Brexit αυξάνει τις πιθανότητες να κλείσε άδοξα το μαγαζάκι της Ε.Ε. 

 Το ποδόσφαιρο ξεχωρίζουν τα στοιχεία της παγκοσμιοποίησης και της μετακίνησης πληθυσμού. Οι εθνικές ομάδες της ΄΄καθαρής΄΄ και πολιτισμένης Ευρώπης είναι γεμάτες με φάτσες και ονόματα ξένων. Για ποιά Εθνική περηφάνια μιλάνε; Το ματς  Αλβανία - Ελβετία. Έξι μέλη της Ελβετίας ήταν αλβανικής καταγωγής και 6  παίκτες της Αλβανίας  γεννήθηκαν στην Ελβετία. .Δύο αδέρφια παίξανε σε αντίθετες ομάδες. . Δεν υπάρχουν σύνορα όταν η μπάλα δηλαδή το κέρδος το απαιτεί. Ένα άτυπο νυφοπάζαρο  παίζεται αυτές τις ημέρες  και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στην οθόνη αναγράφονται στοιχεία αποτελεσματικότητας του κάθε παίκτη. Οι επιδώσεις( πόσα γκολ και  πόσο έτρεξε στο γήπεδο σε χιλιόμετρα).Μόνο η τιμή ($) λείπει.

    Παγκοσμιοποίηση ή διεθνοποίηση είναι η αυτονόμηση των παραμέτρων (οικονομίαεπικοινωνία κλπ) οι οποίες μέχρι πρόσφατα (μερικές δεκαετίες) επεδίωκαν να έχουν σύνορα μέσα σε ένα κράτος - προστάτη. Παράμετροι που τείνουν να ελευθερώνονται και να διαχέονται, ακολουθώντας την παγκοσμιοποίηση, είναι το εμπόριο, η κοινωνική δομή, η τεχνολογία, η κουλτούρα, το πολιτικό σύστημα, η γνώση κλπ. Το ποδόσφαιρο, η βασίλισσα των σπορ, έχει αμίμητη ομορφιά. Οι διεθνείς διοργανώσεις γίνονται με επαγγελματίες και όχι ερασιτέχνες αθλητές. Νέοι που ανακαλύπτουν το ταλέντο τους ΄΄ δραπετεύουν΄΄  και διαπρέπουν .Κάνουν την τύχη τους με αυτό που πουλάει. Το θέαμα! Με το αζημίωτο. Οι δημοσιογράφοι εκθειάζουν τις τιμές και τα κατορθώματα τους. Οι φίλαθλοι τους θαυμάζουν ή τους θάβουν. Η Αφρική  και η Νότια Αμερική τροφοδοτούν την Ευρώπη και οι πρώην ανατολικές σοσιαλιστικές χώρες στέλνουν τα καλύτερα παιδιά τους στα καπιταλιστικά γήπεδα. ¨Όλα  καλά όσο υπάρχουν γκολ ,στοιχήματα και κέρδ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016 08:58
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.