Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016 20:11

Η τύχη πάει όπου σκοντάψει

Γράφτηκε από την

της   ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Ο γέρος(45 χρόνια είχε αυτό το πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ ) με ξάφνιασε. Στο παιχνίδι ποτέ δεν ξέρεις ποιός θα κερδίσει. Υπάρχουν μερικοί μεθοδικοί που μελετάνε, καθηλώνονται μπροστά στις οθόνες και παρακολουθούν  τις ομάδες, τους αριθμούς και βγάζουν στατιστικές και ετυμηγορίες. Έχουν σύστημα. Σε οτιδήποτε κάνουν. Σιχαίνονται τις παρορμήσεις και τους αυθορμητισμούς. Αυτοί πάντα ξέρουν! Με μαθηματική ακρίβεια θα κερδίσουν. Διαβασμένοι με αλάνθαστη λογική. Δίπλα τους οι πρωτάρηδες. Μία φορά, κερδίζουν και μετά εγκαταλείπουν. Το δίκαιου του αγώνα. Ο τζόγος δεν τους έλκει. Υπάρχουν  και οι εκλεκτοί. Αυτοί που έχουν την τύχη στο τσεπάκι τους. Κερδίζουν ότι και να παίζουν. Κίνο, σούπερ 3,τζόκερ ή στοίχημα. Έχουν το κοκαλάκι της νυχτερίδας. Χαρισματικοί, ακολουθούν το ένστικτο τους, ενδίδουν στην έμπνευση της στιγμής και φυσικά σέβονται τα τερτίπια της Θεάς Τύχης.

Ξέρουν πόσο αλλοπρόσαλλη μπορεί να είναι η μοίρα. Στο ποδόσφαιρο η τύχη ενισχύεται από την σωματική και ψυχολογική κατάσταση των παικτών την μεγάλη στιγμή του αγώνα. Όχι πριν και ούτε μετά.. Η μαθηματική και οι στατιστικές πάνε περίπατο αφού πολλά γκολ δεν μπαίνουν  όσο και χαρισματικοί να είναι οι παίκτες. Τα δοκάρια έχουν γράψει χρυσή ιστορία .Οι ποδοσφαιριστές πιάνουν το κεφάλι τους και γυρίζουν τα μάτια τους ψηλά. Ζητάνε απαντήσεις όχι από τον Θεό αλλά από την Θεά τύχη. Η γκριμάτσα στην φάτσα του Κριστιάνο Ρονάλντο ,το κλάμα και η απογοήτευση δεν χρειάζεται μετάφραση. Η έπαρση πάει περίπατο όταν δεν και δεν......Ξεχνάει ότι μερικές φορές ο ίδιος δεν είναι σε φόρμα ή ότι κάποιος σαν τον Κόλλινς ,της Ουαλίας, του αχρηστεύει όλες τις φάσεις.

   Στην πολιτική το ρόλο των στατιστικών το παίζουν οι δημοσκοπήσεις. Οι αγώνες και τα χτυπήματα (πάνω και κάτω από την ζώνη )διεξάγονται εντός και εκτός γεωγραφικών συνόρων με μεσολαβητές και καλοθελητές που παίζουν διπλό και τριπλό ρόλο. Οι ΄΄κρυφες΄΄ πληροφορίες για τον κάθε παίκτη βγαίνουν στην δημοσιότητα ανάλογα με τα οικονομικά συμφέροντα και το πλήθος χειραγωγείται πιο εύκολα.  Στα αθλητικά ,όπως και στην πολιτική, παίζουν ρόλο τα ΜΜΕ που ιεραρχούν τις ειδήσεις και τις  πληροφορίες που σκόπιμα διαρρέουν. Οι μεθοδικοί μνηστήρες, που χρίζονται νικητές πριν τον αγώνα, παρακολουθούν και βγάζουν συμπεράσματα. Αποκλείεται να κάνουν λάθος. Ξέρουν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις αφού διαθέτουν όλα τα ΄΄προσόντα΄΄. Με τα πιάνο, τα γερμανικά  και τα γαλλικά τους και με μια τέτοια οικογενειακή ιστορία είναι  γραμμένο να βγουν νικητές. Άντε που η σωματική και ψυχική τους κατάσταση είναι κάτω των προσδοκιών και σκοντάφτουν και πέφτουν! Πώς να κυβερνήσουν έναν λαό που δεν τους καταλαβαίνει και δεν τους ψηφίζει; Που επιμένει να βγάλει ξανά και ξανά τον άλλον. Τον ανάξιο.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016 20:15
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.