Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016 08:26

Το καλό δεν βρίσκεται στο πολύ!

Γράφτηκε από την

 της  ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Βόλτα στο Κολωνάκι. Μεσοβδόμαδα. Με το τρίτο μνημόνιο να βαραίνει ένα ολόκληρο λαό. Με ατέρμονες διαπραγματεύσεις και με αιματηρές υποχωρήσεις στα εργασιακά, ασφαλιστικά και στις κοινωνικές παροχές. Με τους συνταξιούχους να

ψάχνονται δέκα φορές  πριν προχωρήσουν να ξοδέψουν την πενιχρή σύνταξή τους. Το Κολωνάκι έχει μία άλλη άυρα,είναι μία συνοικία που θέλει άλλη διάθεση. Για να το καταλάβεις πρέπει να αλλάξεις λογική. Να ξεχάσεις όλα τα βάσανα σου. Να γίνεις άλλος άνθρωπος.

     Χαλαρά. Μεσημέρι. Δώδεκα, η ώρα. Πολλοί από εμάς κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα. Για το κολατσιό. Συνεχίζουμε την εργασία μας  τσιμπώντας κάτι. Δίπλα στο πάγκο. Κόσμος πολύχρωμος στο δρόμο, νέοι και καλοντυμένοι ηλικιωμένοι. Πολιτικοί, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι και μερικοί επώνυμοι .Με τους σωματοφύλακες τους. Λίγες καλοστεκούμενες κυρίες προβάρουνε τα ακριβά αλλά κομψά ξένα επώνυμα ρούχα. Υποχρεωτικά ξένα. Αλλιώς δεν έχει νόημα η βόλτα στο Κολωνάκι. Αρκετοί κύριοι συζητάνε τα πολιτικά, σε ένα από τα καφενεία της πλατείας. Η τροφοδοσία των γύρω καταστημάτων συνεχίζει την αέναη προσπάθεια της να προσφέρει σπάνια, επώνυμα και οπωσδήποτε ακριβά προϊόντα. Που δικαιολογούν την φήμη. Τύφλα να έχει το Παρίσι και η Ρώμη. Κολωνάκι είναι αυτό όχι Πατήσια! Καθίσαμε για ένα αναψυκτικό. Μόλις είδα τον λογαριασμό προσγειώθηκα. Εφτά ευρώ για δύο (250ml) μπουκαλάκια. Ευτυχώς δεν ζήτησα τοστ. Πήραμε σβάρνα τα στενά, χαζέψαμε τις όμορφες και πράγματι καλαίσθητες βιτρίνες. Εκπτώσεις. Μεγάλη χαρά για την ματαιοδοξία των γυναικών. Μία σύντομη ματιά στις τιμές μας έπεισε ότι είναι μάταιος κόπος..Απορριπτικές και ουτοπικές.455 ευρώ ένα ζευγάρι γόβες! Αμέσως μετάφρασα την τιμή σε μηνιάτικο ή σε σύνταξη.

    "Οὐκ ἐν τῷ πολλῷ τὸ εὖ, ἀλλ᾿ ἐν τῷ εὖ τὸ πολύ» ";Το καλό δε βρίσκεται στο πολύ, αλλά το πολύ βρίσκεται στο καλό. Ουσιαστικά η ποσότητα δεν εξασφαλίζει την ποιότητα, αλλά η ποιότητα αντισταθμίζει την ποσότητα. Δεν έχει σημασία η ποσότητα (το πολύ) όσο η ποιότητα (το ευ). Τα ακριβά γούστα πληρώνονται. Έτοιμες να φύγουμε, απογοητευμένες που μείναμε άπρακτες, σε ότι αφορά τα ψώνια μας, είδαμε ένα μικρό, πανέμορφο κατάστημα με λίγο τσιμπημένες τιμές. Άκρως δελεαστική η βιτρίνα γεμάτη λιχουδιές. Γνωστές μάρκες αλλαντικών, νόστιμα τυριά σπάνια ελληνικά (ΠΟΠ)προϊόντα που δεν τα ξέρουν πολλοί έλληνες.Εξαιρετική η προσπάθεια του καταστηματάρχη να διατηρήσει ψηλά το ελληνικό πνεύμα Ενθουσιάστηκα όταν είδα, σε περίοπτη θέση ,τον καλοψημένο αλεσμένο καφέ της Κομοτηνής. Αρσενικό Νάξου. Τα μαύρα σκόρδα της Αρκαδίας με το ειδικό άρωμα και την διακριτική τους γεύση. Αύτη η τελευταία πινελιά του Κολωνακίου έσωσε την κατάσταση και δικαιολόγησε και το ρητό. Ωραία η χλιδή και τα πολλά επώνυμα και ακριβά, αλλά στην ποιότητα  κρίθηκε η μάχη των εντυπώσεων..

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016 08:32
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.