Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 10:12

Who is going make you or... brake you?

Γράφτηκε από την

                                                            της       ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

      Ένας άγραφτος κανόνας της ζωής μας λέει ότι μια παρουσία η μία συγκυρία γεγονότων και καταστάσεων

μπορεί να  αλλάξει ή να επηρεάσει καθοριστικά την ζωή μας. Όταν κάποιος  μάς βοηθάει το κάνει επειδή πιστεύει σε εμάς ή υπάρχει δόλος; Ξέρει όλες τις αδυναμίες μας , έχει και τον τρόπο να του φανούν χρήσιμες και τότε μπορεί να γίνει εύκολα ένας άτυπος εχθρός. Εχθρός, πολέμιος και αντί για βοηθός και φίλος  να γίνει ο ανταγωνιστής μας. Κάποιος που βλάπτει την ψυχική μας υγεία προς τέρψιν της δικής του. 

    Πόσο συχνά εξετάζουμε το κίνητρο μιας πράξης, γι΄αυτό και όταν αυτό φανερώνεται, πέφτουμε από τα σύννεφα; Ο Πυγμαλίωνας  ήταν ευεργέτης όταν κάποτε ερωτεύθηκε ένα γυναικείο άγαλμα της Αφροδίτης από ελεφαντόδοντο και  ζήτησε από τη θεά Αφροδίτη να του χαρίσει μια αληθινή γυναίκα όμοια με το άγαλμα; Μετά από λίγο, είδε με έκπληξή του ότι το άγαλμα ήταν πια μια ζωντανή γυναίκα  την οποία ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε.Ο Οβίδιος στις Μεταμορφώσεις του (βιβλίο Χ) διηγείται την ιστορία με κάποια παραλλαγή:  ο Πυγμαλίων είναι γλύπτης, όχι βασιλιάς, και το άγαλμα δικό του δημιούργημα. Την έσωσε ή στην ουσία εξασφάλισε μία μόνιμη σκλάβα  που του ΄΄ χρωστούσε ΄΄ την ζωή της;

    Αποδεδειγμένα  πολλές φορές ο ευεργέτης σου είναι και ο καταστροφέας σου όταν εσύ ως εντολέας ξεπερνάς τα όρια που σου έχει θέσει. Τα όρια δεν είναι σαφείς και εσύ, ως άβγαλτο και άμυαλο παιδί μπερδεύεσαι. Φωνάζεις ή χειροκροτείς; Λατρεύεις ή μισείς; Θεοποιείς ή στόχο ποιείς ;Υπογράφεις εν λευκό  για τα λεφτά και την ζωή σου ή κρατάς λογαριασμό και κατηγορείς; “Τίποτα δεν χαρίζεται. Όλα είναι δανεικά.” Σε ένα κόσμο όπου όλα καταλήγουν στο μηδέν ο καθένας παλεύει για τον εαυτό του, γίνεται όλο και πιο εσωστρεφής και καχύποπτος απέναντι στο συνάνθρωπο του( Δημήτρης Κατσαρός).

      "Ουδείς πιο αχάριστος εκ του ευεργετηθέντος  ήταν αγαπημένο ρητό του πονηρού και έμπειρου πολιτικού Ανδρέας Παπανδρέου. Το πίστευε αυτό και  το είχε κορνιζαρισμένο στο γραφείο τού .Υπονοούσε πολύ περισσότερα. Ο αχάριστος όχι μόνο δε νοεί να ανταποδώσει το καλό αλλά με πλήρη αήθεια ούτε καν το αναγνωρίζει. Αυτός είναι ο ορισμός της αχαριστίας στην απλή του έκφραση. Η αλαζονεία και η υπεροψία κυβερνούν τη σκέψη και το λόγο του. Χίλια καλά να κάνεις, λέει ο λαός, ένα να μην κάνεις είναι σαν να μην έκανες κανένα

     Who is going  make you or... brake youΠοιό ρόλο παίζουν οι  ΄΄καλοί΄΄ και με πολλά ΄΄χρήματα ΄΄ άδειοδοτημένοι μνηστήρες των τηλεοπτικών καναλιών. Ποιός τους έκανε ή τους ΄΄έσπασε΄΄; Δύσκολες απαντήσεις με μία  αόρατη διαχωριστική γραμμή και μία Τράπεζα της Ελλάδας να βγάζει, όποτε την βολεύει τα πορίσματα της στην δημοσιότητα. Ο ακλόνητος και αμετακίνητος Στουρνάρας δεν είναι η πρώτη επιλογή του Τσίπρα Το κέρδος και το συμφέρον,  που έχουν ιδιαίτερο βάρος στην ζυγαριά των γεγονότων(η συγκυρία) και ο κρυφός ευεργέτης θα βάλουν την πινελιά τους.! Η ζωή θα μας απαντήσει.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 10:15
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δεν φοβούνται,ρατσιστές είναι Νέος ήμουν και γέρασα »