Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016 08:06

Καλές γιορτές

Γράφτηκε από την

της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Ζωή που δεν μοιράζεται είναι ζωή κλεμμένη/   Σταμάτης Σπανουδάκης                                             

   Οι αιγύπτιοι λέγανε ότι όταν θα αφήσεις τον μάταιο τούτο κόσμο στις πόρτες του παραδείσου θα σου υποβάλουν δύο ερωτήσεις. Χάρηκες ποτέ στην ζωή σου; ΄΄ και ΄΄ πόσους άφησες πίσω σου που να έχουνε χαρεί

με αυτά που έκανες ;΄΄. Ανάλογα με τις απαντήσεις οι πύλες θα ανοίξουν ή θα μείνουν ερμητικά κλειστές. Για σένα. Ο Σπανουδάκης ,με τον λιτό τρόπο του, τονίζει ΄΄ μοιράστηκες την ζωή σου με κάποιον ή έμεινες μέσα στον κόσμο σου μακριά από τον πόνο ή την αγάπη των άλλων; Πόσο αλλιώτικα θα ήταν αν λίγο αγαπούσες τον διπλανό σου; Πόση αξία θα έπαιρνε μία μίζερη και άχαρη ζωή όταν θυσιάζεσαι λιγουλάκι για τον αβοήθητο και ανήμπορο γείτονά σου; Ο Ν. Καζαντζάκης στην Ασκητική του 'έλεγε: Ερχόμαστε από μία σκοτεινή άβυσσο. Καταλήγουμε σε μία σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε ζωή. Ζούμε μόνοι και  πεθαίνουμε μόνοι!   Η μοίρα μας είναι άγνωστη. Στην ζωή  το μόνο σίγουρο είναι ότι τόσο για τους  επώνυμους και διάσημους όσο και για τους ανώνυμους και απλούς θνητούς, υπάρχουν δύο πόρτες. Εισόδου και εξόδου. Διαφέρουμε ανάλογα με τον χρόνο, τον τρόπο και το πώς θα διαβούμε την απόσταση ανάμεσα σε αυτά τα δύο σημαντικά σημεία της ζωής μας. Ο καθένας μας θα λύσει διαφορετικά τον γρίφο της ζωής μας.

   Πάντα στο τέλος της χρονιάς κάνουμε μία μικρή ανασκόπηση των σημαντικότερων στιγμών στην χρονιά που πέρασε. Κρατάμε και μια μικρή ζυγαριά στην οποία βάζουμε τις πράξεις μας και τον αντίκτυπο που είχανε στην ποιότητα ζωής μας. Λίγα κάναμε , πολλά δεν .. αλλά δεν είχαμε άλλη λύση και πάει λέγοντας. Η Ευρώπη (που δεν είναι τόσο δημοκρατική όσο την θέλαμε) σειέται και  δεν ήμαστε οι μόνοι που σέρνονται κάτω από την καταστροφική δημοσιονομική πειθαρχία του κυρίου Σόιμπλε. Βιώνουμε την ψυχολογία του φόβου. βλέπουμε δολοφονίες on air και δεν μας παραξενεύουν οι στατιστικές οικονομικής κατάρρευσης. Συνηθίσαμε τις καταστροφολογίες πάσης φύσεως και δεν μας τρομάζει παρά η ιδέα ενός πολέμου μέσα στα δικά μας γεωγραφικά σύνορα..Αναλογιζόμαστε τι πραγματικά ωφέλησε σε εμάς και τους αγαπημένους μας. Προσπαθούμε, τις τελευταίες ημέρες του 2016,να θυμηθούμε αν χαρήκαμε καθόλου και   πόσους κάναμε να χαρούνε με τις πράξεις μας. Αν στην πρώτη ερώτηση στην απάντηση κάτι λείπει (δεν έχουμε μάθει ακόμα πως να διαχειριστούμε  τις ήττες μας)στην δεύτερη ήμαστε έκθετοι επειδή ήμαστε υποκριτές. Ζούμε άκρως εγωιστικά. Περιορίζουμε τα ενδιαφέροντα μας στα άψυχα και στα υλικά αγαθά .Θα γίνεις άλλος άνθρωπος  επειδή για λίγες ημέρες αφήνεις λεφτά στα χέρια των ζητιάνων; .Δίνοντας κάτι δεν σημαίνει ότι ενδιαφέρεσαι πράγματι για αυτούς που χρειάζονται την βοήθεια σου. Κάνε την ανατροπή !Προσπάθησε  να αλλάξεις .Άντε και καλές γιορτές με πραγματικές  αλλαγές !

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016 08:09
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.