Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017 17:35

Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά

Γράφτηκε από την

                    της    ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

      Οι τελευταίες εξελίξεις στην διαπραγμάτευση δεν μας αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Ήμαστε στην μέση και γύρω γύρω είναι οι εχθροί μας.. Σαν τον Μανώλη. Και μας παίζουν όπως θέλουν και κυρίως όπως τους βολεύει. Από όποια μεριά

να το κοιτάς τα ίδια συμπεράσματα θα βγάλεις. Οι εκλογές τους διέπονται από άλλα συμφέροντα και προσταγές. Κανείς δεν θα θυσιάσει τα συμφέροντα του για μια χώρα τόσο μικρή και ασήμαντη όπως η Ελλάδα μας. Το θέατρο του παραλόγου σε διανθώ σκηνή. Ζητάνε πράγματα ανήκουστα για να παραμείνουν στην εξουσία .Τους. Ωρύονται ότι είναι οι μόνοι κατάλληλοι. Για την εξουσία. Στην Ευρώπη και στον κόσμο. Η ολοκλήρωση  της δεύτερης αξιολόγησης έχει κάτσει στο λαιμό πολλών. Έξω και έσω από τα σύνορά μας. Το ΔΝΤ και η Ε.Ε. ταπεινώνουν και εκβιάζουν θεληματικά μία χώρα που προσπαθεί να βγει από το βούρκο των δανείων και των χρεών. Ποτέ δεν θα ξεφύγουμε από το κλοιό των υποχρεώσεων στις οποίες μας βάλανε αυτοί που τώρα είναι έτοιμοι να σώσουν. 47 χρόνια κυβερνήσανε , μας βάλανε σε ευρωπαϊκή ομηρία και πάλι θέλουν να πάρουν τα ηνία. Δεν χορταίνουν!

    Τα ΜΜΕ κάνουν το γνωστό τους παιχνίδι. Συνειδητά προκαλούν σύγχυση στο μυαλό των απλών θνητών. Ταυτίζουν τους τωρινούς με τους παλιούς. Η καταστροφή δεν έγινε τα τελευταία δύο χρόνια αλλά  δεκάδες χρόνια πριν. Οι στόχοι της άπειρης αλλά τολμηρής κυβέρνησης μας είναι μακριά από τα συμφέροντα των προηγουμένων κυβερνήσεως. Επιτέλους νοικοκυρεύονται και βάζουν τάξη στο ομιχλώδες τοπίο των συμφερόντων και της διαπλοκής. Ο λαός ήξερε τι ψήφησε τις δύο φορές και επέλεξε την καινούργια και ελπιδοφόρα αριστερά. Το γελοίο του επιχειρήματος της δήθεν αριστερής διαπλοκής δεν χρειάζεται ιδιαίτερο μυαλό για να καταρρεύσει. Η πολύ καλή δουλειά της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων τους ξεμπρόστιασε και τώρα η Νέμεσις θα πάρει τα ηνία της απονομής των πολιτικών και ποινικών ευθυνών. Το καθεστώς των δανείων με αέρα και των αγύριστων χρεών θα λάβει τέρμα μια και καλή.

     Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά. Τα όνειρα και οι ελπίδες των ΄΄τιμητών ΄΄ καιροσκόπων ,που όπου σταθούν και όπου βρεθούν διαλαλούν σαν τελάληδες τον κρυφό πόνο τους ,δεν στέκονται μπροστά στην μεγαλείο .Την αλήθεια της ημέρας. Όσο να θέλουν να ξανακυβερνήσουν. Στο ξάστερο και πλέον αμόλυντο ,από σκάνδαλα, ουρανό μας δεν υπάρχει χώρος για τέτοια καμώματα. Το δηλητήριο  και το μίσος που στάζουν δεν μας αγγίζει. Είδαμε ,βιώσαμε και δεν τους θέλουμε.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017 17:39
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.