Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 27 Μαϊος 2017 16:51

Στο σουπερμάρκετ

Γράφτηκε από την

 της Ευγενιας Ηλιοπουλου

Στην μικρή και προβληματική μας Ελλάδα ποτέ δεν πλήττεις. Από όλα έχει το σουπερμάρκετ μας. Ένας ιδιοκτήτης ομάδας μπάσκετ ,μετά από τόσες ήττες που σημείωσαν οι παίκτες του, τους συμπεριφέρεται σαν να είναι μικρά παιδιά και όχι ώριμοι επαγγελματίες

και εργαζόμενοι αθλητές. Οι κακόμοιροι που ξενιτεύτηκαν στο Άγιο Ντομίνγκο δηλώνουν ότι  χάσανε κιλά ενώ τρώνε στα κρυφά σαντουιτσάκια που τους προμηθεύει το συνεργείο. Για να δώσουν μάχη επιβίωσης φτάνει να μένουν στο Αιγάλεω με 300 ευρώ το μήνα και όχι να είναι μίζεροι.. Χάσανε και την λίγη αξιοπρέπεια, που τους είχε μείνει , αφού κουτσομπολεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ και παίζουν στα κρυφά την εξαργύρωση της ΄΄ εμπειρίες ΄΄ στα διάφορα ΜΜΕ. Θα γίνουν ΄΄αστέρια΄΄ για λίγες ημέρες αφού μετά θα τους ξεχάσει και η μάνα που τους γέννησε. Για τι  ''λυγίζουν΄΄ όταν αντικρίζουν την οικογένεια τους στην οθόνη δικτυακής επικοινωνίας; Τους υποχρέωσε κάποιος να φύγουν; 

 Η αξιολόγηση τέλειωσε. Με το πιστόλι στο κρόταφο συνεχίζουμε και η ΝΔ ακόμα να αποφασίσει. Πότε θα δοθούν αυτά τα λεφτά ,που ουσιαστικά  θα ξαναγυρίσουν στους δανειστές μας; Ο πρωθυπουργός αντιστέκεται σθεναρά και αναγνωρίζει δημοσίως ότι 42 καινούργιο πράγματα προστέθηκαν στα ήδη πάρα πολλά και απαράδεκτα που  απαιτούνται κάθε ημέρα που περνάει. Κάθε ημέρα η επικαιρότητα προβάλει καινούργια γεγονότα που χρήζουν ανάλυσης και ενδελεχής μελέτης. Σε μία  κοινωνία που πάλλεται  από τα επακόλουθα της οικονομικής  και πολιτικής κρίσης ο κόσμος μετατρέπεται σε  ένα απίθανο σουπερμάρκετ. Οι εσωκομματικές διαμάχες με πολλούς οπαδούς να κατεβαίνουν από το τραίνο δεν έχουν τελειωμό.Η μηχανοδηγός έχασε την επαφή με την πραγματικότητα και τελικά θα μείνει μόνη της στα βαγόνια άδεια. Στην Ν.Δ κόλλησε η βελόνα στις εκλογές και την Βενεζουέλα. Δεν υπάρχουν πράγματι ουσιαστικά προβλήματα του τόπου; Δεν κάνουν μία βόλτα στην επαρχεία (πως ζουν οι δικοί μας με λίγες δεκάρες ) και δεν μετράνε τα δικά τους ΄΄φαουλ΄΄ πριν μιλήσουν για μια ξένη χώρα που αντιτίθεται στην αμερικανική επιβολή.

       Η χώρα μας είναι ένα μικρό και γραφικό σουπερμάρκετ.   Χρωστάει πάρα πολλά στις προηγούμενες κυβερνήσεις που την πουλήσανε και την γονάτισαν. Ακόμα ελεύθερο αλλά πολύ πολιορκημένο από τα ξένα συμφέροντα. Μερικά ράφια είναι φορτωμένα με υπερτιμημένα και υποτιμημένα προϊόντα .Θα πουληθούν και με πιο κόστος; Τι αξίζει να μείνει και τι να φύγει; Πως θα το προστατέψουμε από την λεηλασία των ΄΄φίλων  μας ; Πολλά κομματικά προϊόντα είναι ληγμένα και πρέπει να απαλλαχτεί έπο αυτά. Για να επιβιώσει και να λειτουργήσει αυτό το κατάστημα  πρέπει να υπάρχει μία κοινή πολιτική και μία εθνική κοινή στύση απέναντι στον κίνδυνο του αφανισμού της.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Μαϊος 2017 17:02
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.