Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 08:46

Οι λεπτομέρειες της επικαιρότητας

Γράφτηκε από την

 της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

      Πλησιάζουμε τις τελευταίες στιγμές της διαπραγμάτευσης. Του μνημονίου. Της φυλακής στην οποία μας βάλανε και πολύ δύσκολα θα ξαναδούμε το φως της ημέρας. Από το 2010 άνθρωποι που δεν θα τους εμπιστευόσουν ούτε για τα ψώνια στην λαϊκή βαλαν την

υπογραφή τους. Σε πολλά χαρτιά. Μας ΄΄ δώσανε ΄΄ στεγνά και άκαρδα. Γίναμε σκλάβοι που το μόνο που πράττουν είναι να διαιωνίσουν. Τα χρέη τους. Η πλασματική ευημερία και τα πολλά και άχρηστα πράγματα μας κάνανε ικέτες. Αναγκαστήκαμε να το αποδεχτούμε. Μπήκαμε σε αυτό το άδικο παιχνίδι και παίζουμε όπως μας λένε. Ήμαστε προδομένοι από τους, εντός και εκτός Ελλάδας, σωτήρες και η κοροϊδία συνεχίζεται. ¨Ήμαστε τιμωρία! Με ψηφισμένα τα προαπαιτούμενα ,από το ελληνικό Κοινοβούλιο, βρισκόμαστε ανάμεσα στο ΔΝΤ και την ΕΕ και τρώμε σφαλιάρες σαν να ήμαστε παιδιά..Όπως τότε που ήμασταν μικροί και έπρεπε να βρούμε ποιός μας βάρεσε..

       Στην επικαιρότητα βγαίνουν πολλά σημαντικά και ασήμαντα γεγονότα. Ανάλογα με την ιεράρχηση που κάνεις στο μυαλό σου τα αξιολογείς.   Στον κόσμο εμφανίστηκαν δύο μεγάλες φιλόδοξες και συνάμα αμφιλεγόμενες προσωπικότητες. Τύραννοι νέας κοπής με σαλεμένα μυαλά; Θα μας επηρεάσουν; Στην Βόρειο Κορέα συνεχίζεται η φρενήρης εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων και το μήνυμα είναι σαφέστατο. Το βεληνεκές των πυραύλων αυτών, οι οποίοι έδειχναν ότι είναι Scud, αρκεί για να πλήξουν όλη την επικράτεια της Νότιας Κορέας. Τίποτα δεν τον σταματά αφού επιθυμεί να τονίσει την κυριαρχία του. Στην Τουρκία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν   εξελέγη στο τιμόνι του κόμματος του. Ο πρώτος Τούρκος, τα τελευταία σχεδόν 70 χρόνια που είναι ταυτόχρονα επικεφαλής κράτους και πολιτικού κόμματος, είναι τύραννος αλλά και άνθρωπος. Δεν τόλμησε να πάει στο ματς ,στην πόλη του και στην χώρα του, στο όποιο δοξάστηκε μία τούρκικη ομάδα μπάσκετ. Δεν συναντήθηκε με τον κύριο Παυλόπουλο και ούτε με άλλους ηγέτες. Ο σουλτάνος είναι άρρωστος  η απλώς φοβήθηκε;

   Τα μικρά και τα μεγάλα μας επηρεάζουν και φυσικά επηρεάζουν και την πορεία της χώρας .Στο βαθμό που μας αναλογεί, τα διογκώνουμε ή τα εκμηδενίζουμε. Εσύ τι κάνεις; Γελάς η κλαις; Αν είσαι απελευθερωμένος αποστασιοποιείσαι και ειρωνεύεσαι κιόλας. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ; Αν είσαι πικραμένος και χολωμένος σε ρίχνουν παραπάνω .Στην δυστυχία. Σκύβεις το κεφάλι και δεν αναρωτιέσαι  που πάνε τα τσισάκια. Ξέρεις πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί που τα κάνανε τα τσίσια τους. ¨Έχουμε καθηλωθεί, σαν χώρα, στην θέση αυτού που τα καθαρίζει.!Καλά να ήμαστε και να συνεχίσουμε να έχουμε θετική ενέργεια για να αντέξουμε. Κάπου κάποτε θα βρούμε τον δρόμο μας. Θα  ήμαστε ελεύθεροι.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 08:50
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.