Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017 06:02

¨Οποιος φοβάται....

Γράφτηκε από την

                                                       της    ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

     Η ζωή μας έχει εκπλήξεις. Λίγες καλές και πολλές κακές. Κάκιστες με ασάφεια σε ότι αφορά στις συνέπειες και τις εξελίξεις .Σαν  θύμα κάθεσαι και μετράς τα κουκιά. Κλαίγεσαι ΄΄ γιατί σε μένα, παραπονιέσαι  ΄΄ να φύγω τόσο νέα ΄΄ και απολογιέσαι που ενώ είχε

χτυπήσει το κουδουνάκι εσύ κώφευες. Το σώμα έχει άμυνες και τις επιθέσεις που δέχεται τις μεταφράζει σε πονάκια, ζαλάδες και κρίση πανικού. Αν είσαι έξυπνη(,που δεν είσαι επειδή δεν μπορείς να κάνεις δύο πράγματα μαζί να είσαι χάλια, να σέρνεσαι και να αναλύσεις αντικειμενικά τα συμπτώματα), καλείς για βοήθεια. Τα βρήκες λίγο σκούρα, παραμένεις μάχιμη και αφήνεις, για μια άλλη ώρα, το τι και πώς. Ίσως είναι  στιγμιαίο και με την κατάλληλη θεραπεία θα  φύγει γρήγορα. Αυτά στα μικρά και ασήμαντα. Σε λίγες ημέρες θυμάσαι μόνο μία παροδική αδυναμία και ότι δεν έγινε και τίποτα.

    Τι γίνεται όμως όταν περνάνε ημέρες και οι ζαλάδες, οι αστάθειες και οι αρρυθμίες συνεχίζονται; Νοιώθεις προδομένη από κάποιον που θεωρούσες ,μέχρι εχθές, σύμμαχο. Το σώμα σου!.Τα σημάδια βελτίωσης αργούν. Είσαι 'ένα μάτσο χάλια. Τραβιέσαι στα εφημερεύοντα νοσοκομεία και εκεί βιώνεις από κοντά τις αδυναμίες του ΕΣΥ. Τα μεγάλα προβλήματα που σχετίζονται με τις ελλείψεις σε προσωπικό, τον λάθος σχεδιασμό λειτουργίας της εφημερίας και την βασανιστική ανάγκη να έχεις κάποιον δίπλα σου για να σε βοηθήσεις να ξεπεράσεις το σοκ. Κοντά στην  αγωνία σου, ως ασθενής και ως γιατρός, υψώνονται ερωτηματικά και ασάφειες. Τι έχεις και κανείς δεν ξέρει  από τι πάσχεις. Το ασθενοφόρο ήρθε σε 13 λεπτά, έφτασες στο κατάλληλο για τα συμπτώματα σου, νοσοκομείο ,έγιναν όλες οι εξετάσεις, χωρίς να δώσεις μία, αλλά στο ταξί της επιστροφής δεν έχεις διάγνωση. Οι γιατροί σε διαβεβαίωσαν ότι δεν πάσχεις από κάτι που να βάλει σε κίνδυνο την ζωή σου, τα όργανα σου λειτούργησαν σωστά. ¨Όλα είναι κατά φύση και όμως εσύ σέρνεσαι. Κοιμάσαι ώρες και ημέρες σε μία μοναδική και μονότονη διαδρομή κρεβάτι-μπάνιο.Η αδυναμία σου πατεί σαν οδοστρωτήρας τις ημέρες εκμηδενίζοντας τις διαφορές τους. Υπακούς στις ιατρικές και διαιτητικές οδηγίες, δεν καλυτερεύεις και τρελαίνεσαι. Οι διαγνώσεις, σαν κάτι τρελές μάγισσες, έρχονται και φεύγουν σαν κύματα στην φουρτουνιασμένη θάλασσα του μυαλό σου. Καλή γιατρός αλλά για τους άλλους. ¨Όταν ο οργανισμός σου υποβάλλεται σε μια τέτοια δοκιμή δεν παίρνεις ούτε την βάση. Στην απόγνωση και την σωματική αδυναμία μου ευτυχώς υπήρχαν καλοί συνάδελφοι. Υπομονητικά και ευγενικά, σε μία φορτισμένη από νεύρα και συμφόρηση, από φορεία,  εφημερία εξέτασαν  και  βοήθησαν. Φίλοι με μετέφεραν και με εμψύχωσαν. Φρουροί στο κρεβάτι μου. Ευλογία για την τρομαγμένη μου ψυχή. Φάρος στο σκοτάδι της απόγνωσης.

  ¨Όποιος φοβάται πέφτει και ξανακοιμάται (Λ. Βακιάρος ).Άν παραδοθείς παραμένεις φοβισμένος. Ο φόβος για την υγεία μας ,που θεωρούμε δεδομένη ,φυλάει τα έρμα μα το θάρρος μπορεί να την βοηθήσει, όταν κινδυνεύει. Πέρασε η μπόρα και προσπαθώ θαρραλέα αλλά όχι απερίσκεπτα να επιστρέψω στην κανονική ζωή. Έχω ριζώσει! Στις αγαπημένες δραστηριότητες και στην κανονική ζωή. Τολμάω να κάνω μικρά βήματα, φοβάμαι μήπως ξανασυμβεί .Δίχως καμία εγγύηση αλλά επιτέλους ξύπνησα! 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017 09:10
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.