Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 11:58

Tombe le neige

Γράφτηκε από την

της Ευγενιας Ηλιοπουλου

Tu ne viendras pas ce soir/
Tombe la neige
Et mon coeur s'habille de noir (Salvatore AdamoLaurent Voulzy)

         Στο Παρίσι χιονίζει συνέχεια και όμορφα.Είναι μία κατάσταση γνώριμη στους παρισινούς.

Το βιώνουν κάθε χρόνο. Παίρνουν τα μέτρα τους με άμεση απαγόρευση κυκλοφορίας στα βαριά φορτηγά (άνω των 7,5 τόνων).Η δήμαρχος Χινταλγκο ελέγχει την κατάσταση, οι 684 θερμαινόμενες αίθουσες  δέχονται άστεγους  και άπορους πολίτες και οι εργάτες του δήμου καλύπτουν προσεχτικά τους φοίνικες με λουρίδες από ύφασμα. Θυμίζουν τους ελαστικούς επιδέσμους, που χρησιμοποιούμε, στην περιποίηση τραυμάτων άνω και κάτω άκρων. Τα δελτία καιρού ειδοποιούν ότι 36 διαμερίσματα θα έχουν πρόβλημα ο μηχανισμός αντιμετώπισης προβλημάτων είναι σε εγρήγορση με μηχανές εκχιονισμού στο δρόμο  και οι υπάλληλοι  των δήμων ΄΄ ραντίσουν ΄΄ το πεζοδρόμιο με χοντρό αλάτι. Εντυπωσιάστηκα από την ταχύτητα και των επαγγελματισμό των αντιδράσεων  και φυσικά από την αποτελεσματικότητά τους. Σε εμάς η βροχόπτωση και χιονόπτωση συνοδεύεται αρχικά με φωτογραφίες και χαμογελαστέ βίντεο και  μετατρέπονταν σε ακραία καιρικά φαινόμενα και καταστροφές.

    Η φωνή του Σ. Ανταμό ηχεί ακόμα ,στην ψυχή μου  άσχετα αν πέρασαν τόσες δεκαετίες από την εφηβεία μου. Η νοσταλγία και το παράπονο που ή αγαπημένη δεν ήρθε και η καρδιά του θα βάλει τα μαύρα είναι διάχυτη. Αδύνατον  να διαχειριστεί το χιόνι(Impassible manege).Τα χρόνια περάσανε και τώρα το χιόνι δεν αποτελεί πρόβλημα στις ερωτικές σχέσεις. Αν είναι να έρθει η αγαπημένη δεν έχει κώλυμα με τον καιρό φτάνει να θέλει! Στην Γαλλία το χιόνι είναι γιορτή για τα χιονοδρομικά κέντρα και πρόβλημα για τις πόλεις όταν το επίπεδο ξεπερνάει τα 50 εκατοστά. Ντύνεται στα λευκά ,υπομένει ,αναμένει και είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 12:03
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.