Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 26 Μαϊος 2019 11:14

Πήγα και ψήφισα

Γράφτηκε από την

Της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Πρωί πρωί με την δροσούλα ,έβαλα τα καλά μου και ξεπόρτισα. Συνάμενη κουνάμενη, ικανοποιημένη με την σβελτάδα μου  χαιρέτησα τους δικαστικούς αντιπροσώπους και  τους υπαλλήλους που θα εργαστούν για την ομαλή διεξαγωγή .

Των εκλογών. Το ένα τμήμα ήταν στο ισόγειο .Το άλλο ήταν στον πρώτο όροφο. Η διαδικασία ήταν απλή και κατανοητή και σε λίγα λεπτά τελείωσα. Διαπίστωσα ότι οι πρώτοι που πήγαν να ψηφίσουν ήταν οι γέροι και οι ανήμποροι. Συνταξιούχοι ,άνθρωποι με κινητικά προβλήματα αλλά με καθαρό μυαλό και θέληση. Τα σχολικά συγκροτήματα ,που είναι για νέα τα τολμηρά νιάτα δεν έχουν πρόσβαση  για τους ανάπηρους. δεν έχουν ασανσέρ και ούτε προβλέπεται στο μέλλον να αποκτήσουν. Ηρωική πράξη των σοφών γέρων έχοντας υπ όψη  τις ατελείωτες σκάλες και την έλλειψη των ασανσέρ. Λίγοι οι γεροδεμένοι ένστολοι που με καλή διάθεση βοήθησαν στην ανάβαση και την κάθοδο της τιμημένης γερατειάς.

    Η δεύτερη πιο γερασμένη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat καθώς για κάθε τρία άτομα σε παραγωγική ηλικία, το 2017 αντιστοιχούσε ένας ηλικιωμένος άνω των 65 ετών. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ιταλία, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό ηλικιωμένων παρουσιάζει το Λουξεμβούργο. Κατά μέσον όρο, στην Ευρώπη τα άτομα άνω των 65 ετών αντιστοιχούν στο 19,4% των ατόμων ηλικίας μεταξύ 15-64 ετών, στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό είναι 33,6%, με την Ιταλία να βρίσκεται σε χειρότερη θέση με 34,8%. Σωματικά ανήμποροι αλλά ψυχικά στα ύψη οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας! Μπράβο τους που δεν τα βάλανε κάτω με τα διάφορα δύσκολα και ακατανόητα της διαδικασίας. Το προσωπικό βοήθησε πάρα πολύ  στην κατανόηση και την σωστή συμπλήρωση των δελτίων.(Καθημερινή 9.05.2018).

     Οι κάλπες έχουν ανοίξει στις 7 αλλά τα νιάτα θα αργήσουν αρκετά. Η παρουσία στις εκλογές είναι υποχρεωτική. Λίγοι δήλωσαν ότι θα πάνε για μπάνιο σήμερα αντί να πάνε στις κάλπες. Δεν είναι ακόμα η ώρα για ξύπνημα αλλά ήρθε η ώρα τους να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Πολιτικοποιημένοι! Ούτε άμυαλοι και ούτε ανήξεροι. Ξενιτεύτηκαν αλλά έμαθαν. Δεν δειλιάζουν που δεν  έχουν προσωπικά βιώματα  στα ιστορικά γεγονότα της χώρας. Έχουν  αντίληψη για το τι θέλουν να κάνουν στην ζωή τους. Ξέρουν τις αδυναμίες που αντιμετωπίζει  πραγματικά ο τόπος τους για να πάει μπροστά. Ξέρουν ,με βάση την λογική, ποια είναι τα βήματα. Διαβάζουν ,ενημερώνονται και επενδύουν στις μοντέρνες δραστηριότητες. Μετά από  κοστολόγηση και σοβαρή συζήτηση με επενδυτές ανοίγουν φτερά. Μαζεύουν εμπειρίες και σπαταλάνε πολλά χρόνια σε σπουδές στο εξωτερικό για να δράσουν στην πατρίδα τους. Θέλουν να βοηθήσουν τον τόπο τους. Δεν τους φοβάμαι .Θα τα καταφέρουν .Ξέρουν πολλά!

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 26 Μαϊος 2019 11:16
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.