Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 07:09

Η ζωή περνάει

Γράφτηκε από την

 της Ευγενίας Ηλιοππουλου

Γεννιέσαι και βγαίνεις βιαστικά από την μήτρα. Έχεις να κάνεις πολλά και ξεκινάς κρατώντας σταθερά και με σιγουριά το χέρι των γονέων σου.

Όταν κάνεις τα πρώτα αθώα διερευνητικά συνάμα θαρραλέα βηματάκια  σου. Στην άγνωστη και απρόβλεπτη ζωή. Δίπλα σου η οικογένειά σου. Μία σταθερή ύπαρξη για το μέλλον σου. Θα σου σταθεί, θα σε προστατέψει. Ζεις μέσα και μαζί τους. Απόλυτη εγγύηση !

   Μεγαλώνεις ,ωριμάζεις και κυνηγάς ευκαιρίες. Πηγαίνεις ,ψάχνεις ,δοκιμάζεις και τρως τα χαστούκια σου. Ανοίγεις φτερά, πετάς  στα σύννεφα. Ακούς λίγα τολμάς πολλά. Πέφτεις συχνά αλλά σηκώνεσαι και ξανά μανά. Από την αρχή πιστεύεις στον εαυτό σου. Στις δυνατότητες σου. Στα νιάτα ,στο θάρρος και την  εργατικότητα σου. Η αγάπη για αυτό που κάνεις σε κρατάει σε εγρήγορση. Δεν ανησυχείς για τις πληγές και τις ουλές στο σώμα και την ψυχή. Είναι μετάλλια τιμής. Μόνο έτσι θα μάθεις και θα θωρακιστείς απέναντι στα δεινά του κόσμου. Μόνο έτσι θα σταθείς στα πόδια σου. Αυτονομείσαι  και αρνείσαι το  χέρι βοήθειας. Για να περπατήσεις. Μπορείς μόνη σου!

    Ωριμάζεις, μαζεύεις εμπειρίες και αλλάζεις επειδή ζεις μόνη σου. Προσέχεις  αυτά που γίνονται γύρω σου. Βρίσκεις μερικούς που σέρνονται πίσω σου. Ξοδεύουν τον οξυγόνο σου .Ζητιανεύουν την προσοχή και την αγάπη σου. Αναζητούν την προσοχή σου. Ανακαλύπτεις μερικούς που σε κλέβουν. Ζουν με τα ψίχουλά σου. Επιβιώνουν μέσα από σένα. Λογικεύεσαι, τους αποκαλύπτεις και συστηματικά τους διώχνεις. Δεν πρέπει να σου φαρμακώσουν την ζωή. Καθαρίζεις την θέση σου άσχετα να κάποια πράγματα πονάνε. Ο εγωισμός σου γέμισε μελανιές όταν βλέπεις ότι κλέβανε την ζωή σου. ¨Έξω! Δεν σου χρωστάν και δεν τους χρωστάς τίποτα!

    Περνάνε τα χρόνια αλλά περνάει και η ζωή. Η μία και μοναδική. Ταπεινά πλέον και σταθερά προχωράς στο δρόμο. Στις βαλίτσες σου έχεις  γνώμες και άσχημες και ευχάριστες εμπειρίες. Οι ασθένειες και οι παθήσεις σε κάνουν να αλλάξεις προτεραιότητες. Συγκεντρώνεις παραξενιές και αυτοματισμούς. Ξοδεύεις περισσότερα στα φαρμακεία από τα κομμωτήρια και τα καταστήματα ενδύσεις αλλά ευτυχώς το μυαλό σου παραμένει κρύσταλλο. Με τα παθήματα σου έγινες σοφή. Δίπλα σου είναι αυτοί που σε χρειάζονται και τώρα εσύ  προστατεύεις τους αγαπημένους σου. Εσύ κρατάς με στοργή και αγάπη ,από το χέρι,  αυτούς που σε γέννησαν και σε μεγαλώσανε με αυταπάρνηση και θυσίες. Ξέρεις ότι άλλαξαν οι όροι και νοιώθεις περήφανη που προστατεύεις και προσφέρεις ποιότητα ζωής σε αυτούς που αγαπάς.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 07:16
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.