Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 11:00

Οι αργοπορημένες επιστολές

Γράφτηκε από την

της  ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Τα σκάφη δεν κινούνται μόνο με άνεμο. Κ.Λάκμπεργκ

     Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.40 βαθμοί έξω και οι περισσότεροι  κλειστήκαμε στα σπίτια μας αγκαλιά,

με το κλιματιστικό. Χτύπησε το κουδούνι μου λίγο νευρικά. ¨Ήταν ο ταχυδρόμος. Απόρεσα επειδή είχε καιρό να φανεί. Στο κατώφλι μας. ¨Άλλωστε οι περισσότεροι λογαριασμοί  φτάνουν στα  χέρια μας ηλεκτρονικά. Η αλληλογραφία της πολυκατοικίας μου ήταν πλούσια.17 μεγαλόσχημες έγχρωμες  επιστολές και  τέσσερις φτωχικές  σε μικρό σχήμα. Του κυρίου Κ. Μπογδάνου . Σαν αυτές που κάποτε αγοράζαμε από το περίπτερο. Για το φακελάκι του γιατρού. Η ΝΔ είχε ξοδευτεί πολύ. Οι αργοπορημένες επιστολές  είχαν πάρει στη σειρά τους ψηφοφόρους .¨Όλης της οικογένειας. Κανένα δεν ήταν για μένα. Το πολιτικό  ΄΄ ακροατήριο ΄΄ ήταν άνω των 40.Οι υποψήφιοι ήταν διαβασμένοι και ξέρανε ότι οι νέοι ,στις ευρωεκλογές ,προτίμησαν να πάνε για μπάνια η για δουλειές και δεν τραβούσαν κανένα ζόρι με το ποιός θα γίνει ο άρχοντας του τόπου.

     Το βράδυ τον εκλογών θα έχουμε πολλές εκπλήξεις .Η κάλπη κρύβει πολλά μυστικά. Κανείς δεν ξέρει ποιός θα είναι ο τελικός νικητής των εκλογών. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να αποδεχτούμε τα αποτελέσματα με σύνεση και ηρεμία. Χωρίς περιττή ρητορεία, νεύρα και προσωπικές επιθέσεις .Να κρατηθούμε μακριά από την τοξικότητα και την πόλωση που καλλιεργήθηκε έντονα από πολλά κόμματα. Θα αντικρίσουμε την ¨ήττα ή την νίκη κάποιου πολιτικού χρώματος. Συμφωνούμε ή όχι πρέπει  να αποδεχτούμε την δημοκρατία μας και την λαϊκή ετυμηγορία. Στο τέλος των εκλογών εμείς θα μείνουμε για να αποδεχτούμε τα αποτελέσματα. Θα αντικρίσουμε το πρόσωπο του γείτονα που προσωρινά ταυτίσαμε με τον εχθρό μας και θα μας ενώσει το κοινό συμφέρον του λαού μας. Θα συνεργαστούμε και θα συμβιβαστούμε με τον πολιτικό αντίπαλο για να βρούμε την καλύτερη λύση για την χώρα μας.

   Τα σκάφη δεν κινούνται μόνο με άνεμο και σαν μεσογειακή χώρα το ξέρουμε καλύτερα . Ναύτες χρειάζονται και αυτοί θα είναι οι ελεύθεροι έλληνες πολίτες. Η ζωή συνεχίζεται και μετά τις εκλογές. Υπομονή, κουράγιο  και ηρεμία χρειαζόμαστε για να αντικρίσουμε και να αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα της επόμενης ημέρας. Θα διαβάσουμε με προσοχή τα μικρά γράμματα των εκλογών. Η σκοπιμότητα ή η ανάγκη ενίοτε ταυτίζονται αναμοχλεύοντας κρίσιμες πολιτικές επιλογές. Θα προφυλάξουμε τον κουμπαρά -μαξιλάρι  που λιμπίζονται  οι καιροσκόποι; Θα αφήσουμε πάλι τις τράπεζες να συρρικνώσουν  το εισόδημα μας με το πρόσχημα ότι θα βοηθήσουν την ανάπτυξη και την οικονομία μας; Θα ήμαστε σε επιφυλακή για το τι γίνεται στην Ευρώπη επειδή καραδοκούν τα αρπακτικά κοράκια; Τα λάθη  και τα άδικα θα βρεθούν στους κάδους απορριμμάτων ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Τα καλά και τα ευχάριστα θα βρεθούν στο τραπέζι μας και θα στολίσουν την επόμενη ημέρα. Στο χέρι μας είναι να τα γευτούμε όλα και να συμφιλιωθούμε επειδή μόνο ενωμένοι θα φέρουμε την χώρα μας στο ξέφωτο.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 11:06
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.