Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014 09:46

Εσύ και η εικόνα σου

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Κάποιες φορές όταν αισθανόμαστε πιεσμένοι από καταστάσεις οι οποίες βρίσκονται πέρα από τον έλεγχό μας, διοχετεύουμε όλες μας τις δυνάμεις

σε ανούσιες ενέργειες. Είναι μία μορφή πνευματικής ισορροπίας (Ε.Τ .Καζίνσκι -Ο τελευταίος καλός άνθρωπος)
Ελάχιστοι άνθρωποι μπαίνουν στην διαδικασία να κοιτάξουν τον εαυτό τους στο καθρέφτη της ψυχής και του μυαλού τους. Τον άλλον τον καθρέφτη τον επισκέπτονται καθημερινά αφού ελέγχουν την εξωτερική τους εμφάνιση και θέλουν και επιβεβαίωση της αυτοπεποίθησης τους. Είναι μία επώδυνη διαδικασία που απαιτεί αντικειμενικότητα και ψυχρή λογική. Είναι μία πνευματική γυμναστική που περισσότερα θυμίζει άρση βαρών παρά άλλο άθλημα. Σπάνια, μπροστά στην εικόνα σου, στο είδωλο σου έχεις το σθένος να ομολογήσεις τα λάθη σου. Συνήθως τον κανακεύεις και ΄΄ μελώνεις ΄΄ το χάπι της πραγματικότητας.
Εσύ και η εικόνα σου. Δεν είσαι ο Dorian Grey του Oscar Wilde που ξημεροβραδιάζεται, στο καθρέφτη, κοντά στο είδωλο του. Δεν πιστεύεις ότι είσαι όμορφος απλώς προτιμάς να καλοπιάσει ς τον εαυτό σου, την ψυχούλα σου. Έτσι θα αντέξεις καλύτερα στις κακουχίες της μονότονης ζωής σου. Πόσο ρεαλιστική είναι η ματιά σου; Πόσο πλησιάζεις την αλήθεια όταν αντικρίζεις τα γνώριμα ελαττώματα σου; για πόσα έχεις δικαιολογίες μέσα στο τσεπάκι σου; Όταν αντικρίζεις ,την εικόνα σου, με την συνήθεια του επικριτικού ματιού παρατηρείς ότι γέρασες, ότι οι αντιδράσεις σου είναι πεσμένες και κυρίως ότι η στιγμή της τελικής έκβασης πλησιάζει. Παρ όλα ταύτα χαμογελάς και το χειρίζεσαι με το μαλακό γάντι της κατανόησης και της στοργής. Τόσα χρόνια προσέχεις το σώμα και τις ανάγκες του θα κολλήσεις τώρα στην ψυχή; Μεθοδεύεις την θετική έκβαση και απαλύνεις τον πόνο της απογοήτευσης. Ο ασθενής θα ζήσει και το μέλλον του κρύβει μόνο αθεράπευτη αισιοδοξία! Αλλά πόσο πολύ διαφέρει το μάτι όταν εστιάζεται στα λάθη του διπλανού σου; Πόση απύθμενη πίκρα και κυρίως πόση αστείρευτη χολή χύνουμε όταν ασχολούμαστε με τον συνάνθρωπό μας;
Πράγματι κάποιες φορές όταν αισθανόμαστε πιεσμένοι από καταστάσεις, οι οποίες βρίσκονται πέρα από τον έλεγχό μας, και ήμαστε απογοητευμένοι διοχετεύουμε όλες μας τις δυνάμεις σε ανούσιες ενέργειες. Νοιώθουμε ότι ήμαστε ένα μεγάλο τίποτα και δεν μας αρέσει! Το κοίτασμα σε ένα καθρέφτη ψεύτη μας δελεάζει. Είναι μία μορφή πνευματικής ισορροπίας. Το να κοιτάμε την εικόνα μας καλό μας κάνει με την προϋπόθεση ότι θα πάρουμε τα μηνύματα μας και θα διορθώσουμε αυτά που πρέπει να διορθωθούν. Είναι μία ψευδαίσθηση που την θέλει λίγο η ψυχή μας. Αν όμως περιοριζόμαστε στον θαυμασμό είναι λάθος και είναι πράγματι ανούσιο όσο και να μας αρέσει. Ναι! Πάσχουμε από αθεράπευτη αυτοπεποίθηση. Αλλά όλα θα πάνε πρίμα όταν το θέλουμε πολύ; Όχι πάντα.!Για μας δεν ισχύουν οι κανόνες και ο αριθμός των ατυχημάτων που μας αναλογεί όσο ζούμε σε αυτό τον μάταιο κόσμο; Σίγουρα πρέπει να ήμαστε ρεαλιστές. Εμείς ήμαστε το κάτι άλλο και όλοι οφείλουν να το αναγνωρίσουν όση πίκρα να έχουμε συγκεντρώσει μέσα μας.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014 09:57
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.