Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014 10:01

Έφυγε το καλοκαίρι...

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπουλου

Η μουσική της Καραΐνδρου ταιριάζει όσο καμία άλλη μουσική στον αποχαιρετισμό του καλοκαιριού. Πάντα μελαγχολική. Πάντα θλιμμένη. Σαν να κρύβει

τον πόνο που κουβαλάμε κρυφά ο καθένας μας. Πάντα φεύγει το καλοκαίρι για να αφήσει την θέση του στο φθινόπωρο. Εμείς οι κουβαλητές του φόβου και της απογοήτευσης ξυπνάμε στην σκληρή πραγματικότητα.

Πέρασε ένα θερμό και βασανιστικό καλοκαίρι, γεμάτο εντάσεις και αμφισβητήσεις. Γεμάτο πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα, δίχως ωραίες αναμνήσεις αφήνοντας μόνο άσχημες ουλές στην ψυχή μας. Φόρτωσε με θλίψη και αγανάκτηση την καρδιά μας. Επιβράβευσε την τελεσίδικη κατάντια μας. Ως λαός, ως έθνος και ως κράτος. Από ελεύθερο και περήφανο λαό φτάσαμε ικέτες και ας κοκορευόμαστε για τις ανασκαφές και για την ένδοξη ιστορία μας. Δεν βγάζουμε τσιμουδιά ότι πάμε και παρακαλάμε στα Παρίσια για τα αυτονόητα. Να μας αφήσουν να πάρουμε μια ανάσα ζωής. Να μας αφήσουν να χαρούμε τις ολιγοήμερες διακοπές μας. Να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας για να αντέξουμε την καινούργια υποδούλωση. Την καινούργια προδοσία των ιδανικών μας. Έτσι και αλλιώς θα κουβαλάμε το νερό (θα πληρώνουμε το δάνειο) αλλά είκοσι χρόνια. Σαν τις Δαναΐδες, που στον Άδη, μετέφεραν και έριχναν αιώνια νερό σε ένα τρύπιο πιθάρι για να τιμωρηθούν για τη δολοφονία των Αιγυπτιαδών (ήταν η τιμωρία της εργασίας χωρίς τέλος και σκοπό).

¨Έφυγε το καλοκαίρι και εμείς πρέπει να γυρίσουμε στις επάλξεις. Τέρμα η χαλάρωση. Σε λίγες ημέρες έχουμε τις πρωθυπουργικές δηλώσεις στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Θα ακούσουμε, από τα επίσημα χείλη, πολλά θα, πολλές θεωρίες για ΄΄ εξαφάνιση ΄΄ του μνημονίου. Παράλληλα και δελεαστικές αλλά γεμάτες πονηριά υποσχέσεις. Θα το χάψουμε το παραμύθι και θα αφεθούμε μοιρολατρικά στα χέρια της απογοήτευσης; Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα! Χίλια δοκιμασμένη συνταγή. Με λίγα ψυχαλάκια, για δήθεν βελτίωση της ζωής μας, θα μας μελώσουνε το χάπι με κάποιες παροχές και μια μηδαμινή περικοπή των φόρων. Θα καταλάβουν ότι μας έχουνε στραγγίσει και δεν βγαίνει άλλο λάδι ;Θα μας παρακαλέσουνε να κάνουμε πάλι υπομονή και να αντέξουμε για να βγάλουμε το 2015; Πότε θα αγανακτήσουμε; Πότε θα φωνάξουμε ;Πόσο θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν την τακτική με το καρότο και μαστίγιο από τους εταίρους της Ε.Ε;. Τι άλλο πρέπει να μας κάνουν για να ξυπνήσουμε ;

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014 10:03
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Οι Ερινύες Μπορείς; »