Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 11:31

Χρόνια πολλά αγαπημένη !

Γράφτηκε από την

της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Σάββατο πρωί στην πλατεία Βικτωρίας. Μπροστά μου είδα ένα ζευγάρι νέων αλλοδαπών. Αυτός ψηλός, γεροδεμένος και άνετος.

Αυτή αδύνατη και με ένα μπλουτζίν σκισμένο με τεράστιες τρύπες που άφηναν εκτεθειμένη, στο κρύο, την λευκή της σάρκα. Χλωμή με πανέμορφο πρόσωπο και τεράστια γαλανά μάτια. Κρύωνε λίγο αλλά δεν το εκδήλωνε πολύ. Με χεράκια κόκκινα και φορτωμένη με σακούλες. Αυτός, καυκάσιος και αρρενωπός, καλοντυμένος και κομψός, την κρατούσε από το χεράκι στοργικά. Γεμάτος ικανοποίηση και αυταρέσκεια περπατούσε περήφανα και δυναμικά. Αυτή τον κοιτούσε στα μάτια και έφεγγε το πρόσωπο της. Από αγάπη.

Για μια στιγμή τους ζήλεψα. Ένοιωσα την χημεία. Αισθάνθηκα το μέλι να κυλάει στα χείλη τους. Τι έρωτας και αυτός! Πρωί, πρωί και τόσο αγαπημένοι. Τι άλλο να θέλει μια γυναίκα από την ζωή της από το να περπατά με τον αγαπημένο της; Άφοβα και ήρεμα στους δρόμους της Αθήνας. Χάρηκα για το ζευγάρι και συνέχισα σκεπτική το περίπατό μου. Σε δέκα μέτρα το ζευγάρι χώρισε. Αυτή προπορεύτηκε και ο κύριος έκατσε να καπνίσει ένα τσιγάρο. Στην γωνία του δρόμου με τα μάτια καρφωμένα στην γυναίκα. Αυτή επιτάχυνε τα βήματα της. Φαντάστηκα ότι θα πήγαινε τα ψώνια στο σπίτι τους. Έκανα λάθος. Βιαστική μπούκαρε σε ένα από τα σπιτάκια της Φυλής. Από αυτά με τα φαναράκια αναμμένα όλο το 24ωρο.Γνωστη ταυτότητα και καμιά αμφιβολία για το τί γίνεται μέσα. Πάντα πίστευα ότι κάποια πράγματα γίνονται μόνο την νύχτα. Προφανώς και έκανα λάθος. Στην πόρτα εμφανίστηκε ένας άνδρας που μόλις έφευγε χαρούμενος που τελείωσε λαμπρά την δουλειά του. Σίγουρα ικανοποιημένος με τις επιδόσεις των κυρίων. Εκεί μέσα.

Από περιέργεια σταμάτησα λίγο και περίμενα γύρω στο δεκάλεπτο να δω τι θα γίνει. Μήπως έκανα λάθος και η γυναίκα απλώς εκτελούσε χρέη δούλας και είχε φέρει τα ψώνια. Μια ματιά στον κύριο με έπεισε ότι ήξερε πολύ καλά τι γίνεται πίσω από την λουλουδάτη κουρτίνα της εισόδου. Δεν βιάζονταν και ούτε ήταν νευρικός. Μάλλον περίμενε την παρέα του για να πάνε για καφέ. Η γυναίκα του, η αγάπη του θα έμενε για να συμπληρώσει το ωράριο. Και να βγάλει το μεροκάματο. Ωραίες οι αγάπες αλλά μερικοί πεινάνε και έχουν και έξοδα! Άξια και δουλευταρού η γυναίκα!

Αναρωτιέμαι πόσο ήσυχα βιώνει ένα ζευγάρι μια τέτοια επαγγελματική εξέλιξη. Είχε η γυναίκα μια άλλη επιλογή; Πώς ενέδωσε στην αγάπη του κυρίου και πόσο άνετα υπέκυψε στις αναγκαστικές θυσίες στο βωμό του έρωτα; Πόσο τυφλή είναι η αγάπη; Για ένα πράγμα δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία. Μπορεί να την εκμεταλλεύεται αλλά συνάμα την ΄΄σέβεται΄΄ και αύριο, 8 του Μάρτη, ο κύριος θα της φέρει ένα λουλούδι και θα της ευχηθεί ολόψυχα χρόνια πολλά.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 11:40
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.