Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 16:38

Καλό μήνα αδέρφια!

Γράφτηκε από την

ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Σήμερα είναι μία καταπληκτικά όμορφη ημέρα. Ο ήλιος λάμπει και η φύση αγαλιάζει. Για πρώτη φορά, μετά από μήνες κρύου και

παγωνιάς, τολμήσαμε και ανοίξαμε τα παράθυρα μας. Στην ομορφιά της φύσης.Στην άνοιξη. Στην αλλαγή. Μπορεί να είναι πρωταπριλιά αλλά εμείς ήμαστε αισιόδοξοι. Βλέπουμε επιτέλους φως στο τέρμα του τούνελ. Νοιώθουμε ότι μπήκε το νερό στο αυλάκι. Πιστεύουμε ότι δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες για να βελτιωθεί λίγο η ζωή μας. Διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής μερικών από τις υποσχέσεις της νέας κυβέρνησης. Ξέρουμε ότι ο αγώνας δεν τελείωσε αλλά η πορεία είναι σωστή.

Μου αρέσει ότι όποτε ανησυχώ για το τι κάνουν τα παιδιά του λαού ανοίγω την τηλεόραση και τους βλέπω εκεί. Στην κανάλι της Βουλής. Παρατηρώ τις διαμαρτυρίες και τους διαξιφισμούς ανάμεσα στους 300 εκλεκτούς. Χαίρομαι που ακούγονται όλες οι απόψεις. Δεν ξεχνώ ότι για χρόνια ολόκληρα δεν υπήρχε τέτοια διαφάνεια. Δεν βλέπαμε και δεν ακούγαμε τίποτα. Άσε που τα έδρανα ήταν μονίμως αδειανά με ελάχιστα αγορεύσεις που αγγίζανε το επίπεδο του γλαφυρού δημόσιου λόγου. Βιώναμε στο πετσί μας ότι μας δουλεύουν, δηλαδή δούλευαν για μας χωρίς εμάς. Η μπόχα της διαφθοράς μας έφερνε λιποθυμιά. Ξέραμε ποιοι ήταν οι κλέφτες. Ξεχνιέται ότι αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών 'έξω από την Βουλή;.

Εμείς οι φτωχοί και πολλοί. αυτοί οι λίγοι και οι εκλεκτοί. Εμείς καθηλωμένοι στη θέση του θύματος και αυτοί ,με την βούλα του νόμου, στρογγυλοκαθισμένοι στην θέση του σωτήρα. Ξέραμε ότι περπατάμε πάλι στο δρόμο εφαρμογής μιας καινούργιας αντιλαϊκής ρύθμισης και ότι πάλι η τσέπη μας πάλι θα μείνει άδεια. Πληρώναμε μονίμως τα μάρμαρα. Νισάφι πια!

Προσωρινά, λόγω γιορτών, θα χαμηλώσουν οι τόνοι. Ο τελικός στόχος παραμένει ουσιαστικός και η κυβέρνηση τρέχει να προλάβει τις χρονικές δεσμεύσεις. Σωστή η σύσταση για εξεταστική, για την υπαγωγή στα μνημόνια, επιτροπή αλλά μήπως έπρεπε να γίνει σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου; Το ΄΄ παιχνίδι ΄΄ στις πλάτες του λαού μας κρατεί χρόνια και οι συντελεστές αλλάξανε πολλές φορές στρατόπεδα. Οι τρύπες στα οικονομικά μας δύσκολα θα καλυφθούνε και οι ΄΄φίλοι΄΄ μας ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτούλη τους.

Καλό μήνα αδέρφια και ψηλά το μέτωπο σας. Άλλαξε ο καιρός και θα έρθουν καλύτερες ημέρες. Δεν τέλειωσαν οι αγώνες και έχουμε συνηθίσει στα δύσκολα. Εδώ φάγαμε ολόκληρο βάσανο (αρνάκι) στην ουρά θα κλοτσήσουμε;

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 16:41
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.