Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 07 Απριλίου 2015 23:25

30% από την ζωή μας η απλώς η λύση για την υγεία μας

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Οι ταξιτζήδες είναι μία ιδιαίτερη κατηγορία ανθρώπων. Η τακτική επαφή τους με κάθε καρυδιάς καρύδι πελάτες και κυρίως η αναγκαία χρήση

΄΄ματιού΄΄ για να κρίνουν σωστά ποιον πελάτη θα πάρουνε τους μεταμόρφωσαν σε αναλυτές της ανθρώπινης ψυχολογίας. Βλέπουν, κρίνουν και σου μιλούν ανάλογα με τις περιστάσεις. Ανοίγονται σαν αχιβάδα ή κλείνονται ερμητικά απαντώντας μονοσύλλαβα στις ερωτήσεις σου. Εισχωρούν στις σκέψεις σου, κριτικάρουν ή και μονολογούν ανάλογα με τις αντιδράσεις σου. Οι παραινέσεις τους σου αλλάζουν η όχι την ψυχολογία και σπάνια φτάνεις σε καυγά μαζί τους.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρξα μερικώς ανάπηρη και έπαιρνα ταξί και έμαθα να μην ανοίγομαι σε συζητήσεις με τους σοφέρ. Ζητάω τα απαραίτητα, αφήνομαι στις σκέψεις μου άλλωστε δεν μιλάς εύκολα για τα προσωπικά σου με έναν άγνωστο άνθρωπο. Είμαι ευγενική, ξέρω ότι στην κούραση και την ταλαιπωρία του άλλου πρέπει να ανταποκριθώ, να είμαι συγκαταβατική και να δεχτώ αυτά που θέλει να μου μεταδώσει. Η διαδρομή είναι η ίδια ,το τίμημα ίδιο ανεξάρτητα αν έχω ανοικτά ή κλειστά τα αυτιά μου. Κάποια φωνή, νοιώθει την αφόρητη ανάγκη να μιλήσει και εγώ θα την σεβαστώ και θα την ακούσω. Η διάθεση αλλάζει όταν νοιώθω ότι στις προθέσεις του οδηγού είναι ένα μάθημα ηθικής και πολιτικής σταδιοδρομίας. Ο ΄΄γάμος΄΄ μας είναι ολιγόλεπτος και το διαζύγιο τάχιστο. Κάποια πράγματα δεν περνάνε τόσο εύκολα. Αν νοιώσω ασφυξία και αναφυλαξία αντιδράω αμέσως και εγκαταλείπω το ταξί όση ανάγκη και να έχω να φτάσω κάπου. Σπανιότατα ένοιωσα απειλή για την ζωή μου όταν ο σοφέρ είχε καταναλώσει αλκοόλ ,πέραν του κανονικού, ή είχε άγριες διαθέσεις απέναντι μου.

Πόντιος με βούλα, ορεξάτος και ιδιαίτερα ομιλητικώς ο σοφέρ άρχισε αμέσως την κατήχηση. Πρόλαβα να ορίσω την διαδρομή μου και αμέσως να πάρω μολύβι και χαρτί για να σημειώσω τα σοφά του λόγια. Προφανώς ήταν συνέχεια της συζήτησης με τον προηγούμενου πελάτη. Είμαι ευάλωτη σε προτροπές όταν υπάρχουν ψήγματα λογικής μέσα τους. Τα λόγια του είχαν νόημα, Η ζωή είναι εφήμερη και εμείς πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να ζήσουμε καλά και σωστά. Είναι στο χέρι μας να πραγματοποιήσουμε αυτή την ευχή. Να υπολογίσουμε και να κρατήσουμε μόνο 30% ,από τις δραστηριότητές μας, για τον εαυτό μας.

Μία μικρή μερίδα που πρέπει να αφαιρέσουμε από τις υποχρεώσεις, τα τρεξίματα και τα βάσανα μας για να επιτρέψουμε ,στον εαυτό μας ,να ζήσει. Να ανασάνει και να χαρεί την ζωή, όση του αναλογεί!! Να αντικρίσει τις ομορφιές της. Να απολαύσει όλα αυτά για τα οποία παλεύει καθημερινά. Ρώτησα για τί μόνο τριάντα. Δεν γύρισε καν να με κοιτάξει και απάντησε αμέσως. Το είχε μελετήσει το πράγμα. Παραπάνω δεν γίνεται επειδή κανένας δεν θα μας αφήσει. Ήμαστε φυλακισμένοι στις υποχρεώσεις μας, σκλαβάκια και ρομποτάκια με ελάχιστα δικαιώματα. Παρακάτω, από τριάντα τις εκατό, μην το κάνεις επειδή δεν έχει νόημα μια τέτοια ζωή. Αν δεν δεις για λίγο τον ουρανό και δεν σε κάψει λίγο ο ήλιος δεν έχει νόημα να παλέψεις για να βγεις από την φυλακή!

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Απριλίου 2015 23:30
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.