Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 10 Μαϊος 2015 18:11

Τεστ κοπώσεως

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Αυτές τις ημέρες η κυβέρνηση δοκιμάζεται σκληρά. Περνάει ένα άτυπο τεστ κοπώσεως. Καθημερινά βομβαρδίζεται από τις καταλήψεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους..

Για λόγους περίεργους και από αμφίβολης ιδιότητας επαναστάτες. Δεν βλέπουν ή δεν ακούν ή δήθεν αντεξουσιαστές ότι ολοκληρώνεται σήμερα η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που προβλέπει μια σειρά διατάξεων για τον εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'. Είναι επίσης η διαπιστωμένη τραγική κατάσταση των προσφύγων που δοκιμάζουν τις; αντοχές των συνόρων μας. Στον ξένο και ντόπιο τύπο κυριαρχούν οι αρνητικές δημοσιεύσεις με ανακρίβειες και διαφορετική ιεράρχηση των ειδήσεων.

Τι βαφτίζεις σκάνδαλο και τι κρύβεις σαν είδηση; Για τι είναι πρώτη είδηση οι μετανάστες και όχι η συνεννόηση και μία πώληση σε εξευτελιστικές τιμές ; Για 20 χρόνια θα πληρώνει ενοίκια το ελληνικό Δημόσιο, για να χρησιμοποιεί 28 κτίρια που του ανήκαν και τα οποία πούλησε το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ, το 2013, για να ταΐσει τη μαύρη τρύπα του χρέους. Το τελικό κόστος για το ελληνικό Δημόσιο θ' αγγίξει τα 600 εκατ. ευρώ, σχεδόν το τριπλάσιο του ποσού που εξασφάλισε, μέσω της πώλησης, το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ για τους δανειστές! Σημειωτέον, τα κτίρια πουλήθηκαν σε θυγατρικές εταιρείες δύο τραπεζών -της Εθνικής και της Eurobank- των οποίων δύο άλλες θυγατρικές συμβούλευαν το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. κατά τη συναλλαγή! Ενώ, αν το δημόσιο θελήσει να κρατήσει τα κτίρια μετά τα 20 χρόνια, θα πρέπει να τα αγοράσει ξανά, στην τότε αγοραία τους αξία! Όλα αυτά επί την κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά. Δεν είναι σκάνδαλο ότι οι σύμβουλοι του δημοσίου που κατέθεσαν τις ειδικές γνώσεις για να γίνει συμφέρουσα αγοραπωλησία (για το δημόσιο) που έγινε τελικά μόνο για το ιδιωτικό τραπεζικό συμφέρον; Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει; Σαν να μην φτάνουν αυτά η κυβέρνηση βάλλεται και από μέσα. Ο κατά τα άλλα πανέξυπνος προφέσορας μήπως πρέπει να αποφασίσει τι θέση θα πάρει και αν τελικά θέλει η δεν θέλει την συμμετοχή του στην κυβέρνηση. Πολλά άλλαξαν αλλά κυρίως ότι η κυβέρνηση είναι αριστερή!

Η δοκιμασία κοπώσεως ή τεστ κοπώσεως ή stress test είναι μια απλή, αναίμακτη εξέταση, που συμβάλλει στη διάγνωση και παρακολούθηση της στεφανιαίας νόσου. Τα δύο κύρια χαρακτηριστικά της δοκιμασίας κοπώσεως είναι η εκτέλεση ελεγχόμενης σωματικής άσκησης από τον εξεταζόμενο και η συνεχής ηλεκτροκαρδιογραφική παρακολούθηση αυτού κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης της άσκησης καθώς και μετά από αυτήν. Ο στόχος αυτής της δοκιμής είναι ο έλεγχος της λειτουργίας τόσο σε χαλάρωση όσο και σε εγρήγορση για να διευκρινιστεί αν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης και ίσως και θανάτου. Για τον ασθενή που δοκιμάζεται υπάρχει ιατρική μέριμνα και άμεση φαρμακευτική αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Πρόβλεψη και προφύλαξη για το μέλλον του ασθενούς. Η ελεγχόμενη σωματική άσκηση είναι το τρέξιμο που κάνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ για να ρυθμίσει τους όρους και τους κανόνες του δανεισμού. Να κρατήσει γερά τους όρκους και τις υποσχέσεις που έχει δώσει στο λαό. Να μην κάνει κολοτούμπες. Να κρατήσει το κεφάλι ψηλά και περήφανα. Τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης κάνανε σπίτι τους τα ξενοδοχεία. Τα τηλέφωνα του πρωθυπουργού έχουν πάρει φωτιά και όμως..Υπάρχουν μερικά ΄΄καλά παιδιά΄΄ που προσάπτουν καθυστέρηση και αργοπορία στην νέα κυβέρνηση. Αυτό το τεστ γίνεται σε πλαίσια ασφαλείας με την συνεχής ηλεκτροκαρδιογραφική παρακολούθηση του ασθενούς .Μετριέται δηλαδή η αντοχή της στα δύσκολα. Αυτός ο έλεγχος γίνεται από τον λαό που δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του. Ο λαός και μόνο θα αποφασίσει αν γίνονται λάθη και όχι τα συμφέροντα .Η καθοδηγούμενη πληροφόρηση και η στοχευόμενη επίθεση από τα ΜΜΕ έχει πολύ ξεκάθαρη τοποθέτηση απέναντι στις ανάγκες του λαού. Δεν χρειάζεσαι υψηλό IQ για να καταλάβεις ποιανού συμφέροντα διακυβεύονται σε όλη αυτή την καθοδηγούμενη επίθεση..

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 10 Μαϊος 2015 18:14
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.