Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2015 11:23

Στεναχωριέμαι όταν βλέπω!

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Η πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη

μιας κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας ( 6.7.2015 ανακοινωθέν της Προεδρίας της Δημοκρατίας)

Στεναχωριέμαι όταν βλέπω τον κόσμο ,γύρω μου, σε απόγνωση. Η έκδηλη ανησυχία του, για την περιφρούρηση των τραπεζικών του καταθέσεων ,σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα των μελλοντικών οικονομικών βημάτων της διαπραγμάτευσης μας με τους ξένους μόνο θλίψη μου προκαλεί.

Στεναχωριέμαι όταν βλέπω τους ξένους, αιώνιους θαυμαστής του αρχαίου ελληνικού πνεύματος της ιστορίας και της δόξας της χώρας της δημοκρατίας, να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν για τι ο Τσίπρας ζήτησε και πέτυχε το δημοψήφισμα. Υποτιμάται η νοημοσύνη μας η πεισματική τους επιμονή να μας κάνουν υποδείξεις (ωριμότητας και ενηλικίωσης)και να προσπαθούν συστηματικά και μεθοδικά να μας ταπεινώσουν και να μας βγάλουν από την Ευρώπη. Η έκδηλη νευρικότητα τους όποτε αντιδράμε και αρνούμαστε, είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι έχουμε δίκιο. Ο κύριος Ντάισελμπλόυμ, θεωρεί και εκφράζει δημόσια την γνώμη του για λυπητερό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, παρεμβαίνει όμως ανεπίτρεπτα στο δικαίωμα μας να πούμε ελεύθερα και περήφανα ένα όχι στην υποτέλεια!

Στεναχωριέμαι όταν βλέπω την παγίδα που έχει στηθεί για να λυγήσει η Ελλάδα μας. Φανερή η σκοπιμότητα δηλώσεων αλλά και σιωπής των ευρωπαϊκών ηγετών. Στεναχωριέμαι όταν βλέπω ότι η συστηματική προσπάθεια των δανειστών μας ,να σπείρουν διχόνοια μέσα στον λαό, έχει εν μέρει πετύχει. Οι έλληνες δεν πρέπει να σκύψουν το κεφάλι τους. Αυτοί που ψήφησαν ΝΑΙ έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν ελεύθερα την γνώμη τους. Δεν μπορείς και δεν πρέπει να τους εντάξεις στους προδότες. Δεν πρέπει να κυριαρχήσει ο διχασμός αλλά να βρούμε μία κοινή γραμμή και να ενωθούμε.

Ζούμε μία πρωτόγνωρη εμπειρία. Τίποτα μα τίποτα δεν είναι όπως παλιά. ¨Όλα αλλάξανε και το πιο σπουδαίο αλλάξαμε εμείς! Δεν ήμαστε πλέον σιωπηλοί και όποιον ρωτήσεις τι πιστεύει για αυτό που γίνεται στην χώρα μας θα σου απαντήσει ότι υπάρχει πόλεμος. Όλων ενάντια σε εμάς και ο πρωθυπουργός καλείται να δώσει μια εξαιρετικά δύσκολη μάχη με τους ευρωπαίους εταίρους μας. Πέντε χρόνια καταλάβαμε τι σημαίνει μνημόνιο και το πήραμε απόφαση να ΄΄ χαλαρώσουμε ΄΄ και ίσως να το απολαύσουμε όμως τώρα μας πλάκωσε η απόφαση για το κλείσιμο των τραπεζών. Άλλοι το αποφασίσανε και όχι για να μας σώσουν αλλά για να ΄΄ κρατήσουν ΄΄ γερά τα κέρδη τους. Το πικρό χάπι μελώθηκε από την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών και την ανάληψη του 50ευρου από τα ΑΤΜ μηχανήματα. Ευτυχώς ο κόσμος δεν λύγησε και δεν ενέδωσε στους εκβιασμούς επειδή κατάλαβε που το πήγαιναν το πράγμα. Το βροντερό ΟΧΙ έδειξε ότι η έννοια του πολέμου δεν έχει μόνο λογοτεχνική αξία. Η Εντολή που δόθηκε στο κηρίο Τσίπρα είναι για δίκαιη και βιώσιμη συμφωνία και όχι ρήξη!

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2015 11:27
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αρόδου Κεφάλια κάτω λοιπόν; »