Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 09:08

Σιγά παιδιά ,όλοι θα πάρετε! η αλλιώς η Πηνελόπη δεν σας θέλει

Γράφτηκε από την

της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Οι εκλογές πέρασαν αλλά το καζάνι βράζει στην ΝΔ-λα. Το φιλελεύθερο συντηρητικό πολιτικό κόμμα είναι ένα από τα δύο κυρίαρχα κόμματα στο πολιτικό

σκηνικό της Ελλάδας μετά την μεταπολίτευση. Ιδρύθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1974 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ενώ σημερινός πρόεδρος του κόμματος είναι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκη. Μετά την απώλεια περίπου 200.000 ψηφοφόρων αντί το κόμμα να αναρωτηθεί τι ακριβώς έφταιξε που χάσανε( σε μια χώρα που υποφέρει από capital control και ΄΄΄ κατακτήθηκε ΄΄ άτυπα από χιλιάδες μετανάστες )  τρέχει να βρει  καινούργιο ηγέτη. Το πρόβλημα δηλαδή ήταν ο αρχηγός και όχι η νοοτροπία; Δεν καταλαβαίνει μια σειρά λαθών όπως: η  λάθος τακτική και η έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στα πραγματικά προβλήματα του λαού, η υπέρτατη αλαζονεία και η έπαρση των δελφίνων που του σκάψανε τον λάκκο.

      Τρεχάτε ποδαράκια να μην χάσουν την ευκαιρία να δοξαστούν με το προεδριλίκι.. Όλοι έμπειροι. Όλοι ξέρουν το αντικείμενο. Όλοι ξέρουν την θέλουν να αλλάξουν στην  πορεία και στην νοοτροπία της γερασμένης πια ΝΔ. Αυτός που ξεχωρίζει είναι ο Κυριακός που δηλώνει και έτοιμος και έμπειρος. 15 χρόνια στην πολιτική είναι υπεραρκετά για να αναλάβει τα ινία . «Δεν θα ήμουν υποψήφιος, αν δεν πίστευα πως η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ριζική ανανέωση».δηλώνει αφού είναι παρόν στις αναγκαίες αλλαγές. Θέλει να χαράξει καινούργιες γραμμές   τόσο στην τις αξίες, την πολιτική αλλά  και τα πρόσωπα που την απαρτίζουν. Προτείνει καινούργια  λογική και στην στρατηγική του κόμματος. Ξεχνάει ότι μήπως κληρονόμησε την πασίγνωστή γκαντεμιά του κυρίου Κ. Μιτσοτάκη; .Ο Μειμαράκης όταν πήγε να πάρει τις ευλογίες για τι το ξέχασε;  

    Η Πηνελόπη(ΝΔ), εκτός από ομορφιά και πλούτη, είχε  και όλες τις αρετές μιας ιδανικής συζύγου. Έξυπνη, συνετή, πιστή στον άντρα της και αφοσιωμένη στο γιο της, Τηλέμαχο (ΟΝΕΔ), που ήταν βρέφος ακόμη, όταν έφυγε ο Οδυσσέας. Όταν ο Οδυσσέας έφυγε, της είπε να ξαναπαντρευτεί αν δε γύριζε. Παρόλα αυτά η Πηνελόπη τον περίμενε για 20 χρόνια, ακόμη και όταν όλοι τον θεωρούσαν νεκρό. Θα παντρευόταν όταν θα τελείωνε το σάβανο που έπλεκε για τον πεθερό της Λαέρτη. Η Πηνελόπη, δεν επιθυμούσε βέβαια να ξαναπαντρευτεί, έπλεκε το σάβανο την ημέρα και το ξήλωνε την νύχτα. Αυτό συνεχίστηκε για πολλά χρόνια, κατά τα οποία οι μνηστήρες έτρωγαν και λεηλατούσαν (αύξησαν τα χρέη της ΝΔ)την περιουσία του Οδυσσέα, μέχρι που κάποια υπηρέτρια την πρόδωσε. . Η Πηνελόπη κοιτάζει τώρα τους μνηστήρες και διστάζει να αποφασίσει Οι μνηστήρες στην Οδύσσεια είναι 108  εδώ μαζεύτηκαν μόλις 13. Η ΝΔ-λα η Πηνελόπη ,τοσύμβολο της πιστής και αφοσιωμένης συζύγου, η σαραντάρα περιμένει όμως τον Οδυσσέα 16 χρόνια(2009)  και ακόμα κρυφά κάθε βράδυ ξηλώνει το σάβανο.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 09:13
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.