Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016 18:34

Ευχές η αλλιώς καθαριότητα, πριν από όλα

Γράφτηκε από την

  της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Πάει ο παλιός ο χρόνος και ας γιορτάσουμε παιδιά. Μικροί και μεγάλοι  Είθισται, στην αλλαγή του (δύστροπου, αξέχαστού και γεμάτο απρόοπτα)  χρόνου να κάνεις κάποιες αλλαγές στην ζωή σου, την πεζή.

Να αναλογιστείς τα λάθη και τις αλήθειες που αντιμετώπισες κατά την διάρκεια του χρόνου. Ο απολογισμός δεν είναι πάντα ευχάριστος.  Να θυμηθείς τις ευχάριστες και τις δύσκολες στιγμές που πέρασες, σε ατομικό επίπεδο. Να θυμηθείς τις απαράδεκτες καταστάσεις που πέρασε η χώρα μας .Να κατατάξεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες τους πραγματικούς φίλους και τους εχθρούς της μάνας πατρίδας μας Ελλάς. Σαφώς και οι σκέψεις σου είναι καθηλωμένες στην ζυγαριά των δικών σου πράξεων. Των καλλών και αθόρυβων χριστιανικών. Των  κακών και θορυβωδών εκθέσεων σου σαν άτομο και σαν πολίτη αυτού του τόπου. Φυσικά όλα αυτά πονάνε. Θέλουν σθένος και γερά νεύρα. Η αντικειμενική ματιά ,πάνω στις πράξεις σου, και η αυτοκριτική επιβάλλεται αν θέλεις την επόμενη ημέρα. Του καινούργιου έτους. Να αντικρίσεις το πρόσωπο σου στο καθρέφτη .Να μην γυρίσεις το κεφάλι σου. Αλλού!  

   Η καθαριότητα δεν έχει σχέση με την ηλικία και το φύλο. Δεν έχει σχέση με το οικονομικό σου επίπεδο ή με την θέση σου  στην κοινωνία. Το κεφάλι σου ψηλά το κρατάς είτε είσαι στην κορυφή είτε στην βάση .Αύριο θα αντικρίσεις τον εαυτό σου  και θα απολογηθείς στον πιο σκληρό κριτή. Στον εαυτό σου! Η καθαριότητα είναι ολόκληρη αρχοντιά  και δεν επιδέχεται μισές μερίδες. Δεν μπορείς να είσαι λίγο ΄΄ έγκυος ΄΄ Η κυοφορείς μια ηθική και μία αξιοπρέπεια ή περιστασιακά  κουβαλάς μία βαλίτσα την οποία μπορείς να απολέσεις ανάλογα με τις καταστάσεις. Να  ξεχάσεις στο επόμενο σταθμό της ζωής σου. για να αγοράσεις καινούργιες. Να ΄΄ανανεωθείς΄΄ με καινούργιες πολιτικές θεωρίες. Να αλλάξεις στρατόπεδο κατά το δοκούν.

     Τα απρόοπτα στην ζωή μας, είναι  αποτέλεσμα των πράξεων μας  λέει ο κύριος Μ. Τσιλιμίδης και πατεί πάνω στην πραγματικότητα. Δεν πρέπει να είσαι  μοιρολάτρης. Δεν αφήνεις τον εαυτό σου έρμαιο σε ότι έρχεται! Εσύ κτίζεις το μέλλον σου και εσύ θα υποστείς τα απρόοπτα και τα λάθη σου. Ο Αϊ Βασίλης έρχεται και δεν μας καταδέχεται αν λέμε ψέματα (κυρίως στον εαυτό μας) και μετά στους άλλους. Προσοχή στα σκουπίδια που συγκεντρώθηκαν κάτω από το χαλί. Αυτά τα σκουπίδια που σκόπιμα  κρύψαμε(στην βιασύνη μας)για να δείξουμε ότι ήμαστε τέλειοι. Ηθελημένα για να μην  μας κακό χαρακτηρίσουν!

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016 18:38
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.