Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016 08:29

Μια βόλτα ... στην Βουλή των Ελλήνων

Γράφτηκε από την

                         της  ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

     Είχα την τιμή και την χαρά να επισπευτώ την Βουλή των Ελλήνων. Τα  Ανάκτορα του Όθωνα και του Γεωργίου μετατράπηκαν, έναν αιώνα μετά την κατασκευή του σε Κτήριο της Βουλής και της Γερουσίας (1836 - 1862).

Διαχρονικό σύμβολο  που αποτελεί μέρος της συλλογικής μνήμης και στο πέρασμα των χρόνων άλλαξε, προσαρμόστηκε και εκσυγχρονίστηκε. Στον λόφο της Μπουμπουνίστρας σε ένα σημείο κεντρικό της Αθήνας, ασφαλές και δροσερό   αντικρίζει την Ακρόπολη και τις παρυφές της πόλης. Όπως συμβαίνει συχνά στην ιστορία μας ένας γερμανός( Friedrich von Gaertner 1791-1847)έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιλογή του χώρου και την ανέγερση του κτηρίου. Στρατός και τεχνίτες, Γερμανοί αρχιτέκτονες, Γερμανοί, Έλληνες και Ιταλοί μάστορες συνεργάστηκαν στην κατασκευή. Με την ευκαιρία αυτή ξαναλειτούργησαν και τα αρχαία λατομεία στην Πεντέλη. 

       Πέρασα από  πολλούς και υποχρεωτικούς ελέγχους αλλά άξιζε. Ένας ιστορικός χώρος που απαιτεί προσοχή τόσο στην φύλαξη αλλά και στην αποφυγή διάφορων  ευχάριστων και μη συμβάντων. Η Βουλή είναι  ο κορυφαίος δημοκρατικός θεσμός, μέσω του οποίου αντιπροσωπεύεται ο λαός δια των βουλευτών και ήμουνα περίεργη .Πως είναι από μέσα; πως συντονίζονται οι εργαζόμενοι; Πόσο φιλικοί είναι οι βουλευτές από κοντά; Μαλώνουν έτσι όπως τους βλέπω ή είναι πολιτισμένοι και ευγενικοί; Συνάντηση πολλές ευγενικές φυσιογνωμίες , διαφορετικές από αυτές που έβλεπα στο κανάλι της Βουλής. Μερικοί ήταν πιο κοντοί και άλλοι πιο ψηλοί από όσο τους είχα φανταστεί. Ποιός ήταν ο λόγος που ήθελα να την επισκεφτώ; Μα φυσικά ο σπουδαίος ρόλος που παίζει στην ζωή όλων μας.   Η Βουλή αποφασίζει για την πορεία της χώρας μας, για το καλό της παιδείας, της υγείας ,της δικαιοσύνης, της οικονομίας και των θεσμών. Η Βουλή νομοθετεί  και το κύριο αντικείμενο του κοινοβουλευτικού της έργου είναι η ψήφιση των νομοσχεδίων και των προτάσεων νόμου και επιτελεί  κοινοβουλευτικό έλεγχο προς την Κυβέρνηση.

  Η ξενάγηση σε όλους τους χώρους κράτησε αρκετά επειδή είναι πολλοί. Καλαίσθητους διαδρόμους με μία αξιόλογη συλλογή έργων τέχνης μεγάλης εθνικής αξίας με βάση την ιστορία του τόπου. Η Βουλή ,σαν μία κυψέλη  με μεγάλο αριθμό βουλευτών, εργαζομένων, υπαλλήλων και αστυνομικών με εντυπωσίασε με την τάξη και την πειθαρχεία του προσωπικού της. Εικόνες απίστευτης δραστηριότητας με γραφεία γεμάτα, αίθουσες με κόσμο να συζητάει, διάφοροι υπάλληλοι στους διαδρόμους .Ανέτρεψαν  μία παλιά πίστη μου ότι εκεί οι περισσότεροι που εργάζονται τεμπελιάζουν και παίρνουν άδικα μεγάλους μισθούς. Το μόνο πράγμα που με ενόχλησε άσχετα αν το καταλαβαίνω  ήταν ότι κάπνιζαν πολλοί, έξω στην αυλή ή κοντά στα παράθυρα. Οι εκπρόσωποι του λαού ξημεροβραδιάζονται και  οι ώρες δεν παίρνανε εύκολα ,για έναν καπνιστή, χωρίς το τσιγάρο. Έφυγα με τις καλύτερες εντυπώσεις με την βεβαίωση ότι είναι ένας χώρος που αξίζει  να το επισκεφτούν οι ψηφοφόροι !

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016 08:31
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.