Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016 07:49

Το μίσος

Γράφτηκε από την

  της Ευγενιας Ηλιοπουλου

Τελευταία όπου γυρνάς και όπου κοιτάς διακρίνεις ένα αβίαστο μίσος. Σε λεκτικό ,ψυχολογικό ή σωματικό επίπεδο. Μετά από ελάχιστη πρόκληση ή μηδαμινό πρόσχημα το μίσος χύνεται κάτω από τα μάτια μας.

Είναι  σημείο των καιρών ή απλώς μία παροδική κατάσταση. Μίσος, αγανάκτηση και οργή δημιουργούν ένα κοκτέιλ με απροσδιόριστες επιπτώσεις στην καθημερινότητά μας. Στα καλά καθούμενα ,κάτω από τα μάτια μας,  το μίσος προκαλεί εκρήξεις με λεκτική η σωματική βία Δεν δικαιολογώ, δεν συμμερίζομαι και φυσικά δεν ακολουθώ αυτή την λογική. Δεν με πειράζει αν είσαι καλύτερος, ίσα ίσα χαίρομαι. Η πρώτη που θα τρέξει να σε συγχαρεί για τις επιτυχίες σου θα είμαι εγώ. Θεωρώ ότι ένα από τα καλλίτερα πράγματα που με χαρακτηρίζουν  και πιστεύω ότι ανήκει στα προσόντα μου είναι ότι δεν ζηλεύω, δεν έχω αρρώστια με τα πολλά του άλλου. Δεν γεμίζω χολή όταν αντικρίζω την χλιδή και τα χρυσά. Του γείτονα. Αναρωτιέμαι φυσικά πως προέκυψαν και αν αποτελούν μία ανταμοιβή μίας ανήθικης πράξης αλλά δεν  σου ορμάω επειδή εσύ έχεις και εγώ δεν έχω. Εγώ έχω κάνει τις επιλογές μου και ΄΄ τιμωρούμαι ΄΄ για αυτές. Ας πρόσεχα! Δεν φθονώ και δεν μισώ κανέναν. Όταν βάλλομαι από κακίες και αδικίες πικραίνομαι. Αντιδράω δυνατά  αλλά μέσα μου. Κλείνομαι ,σαν αχιβάδα ,μέσα στην πίκρα μου ,και κρατώ αποστάσεις. Θωρακίζομαι!

 Το μίσος, πάθος της ανθρώπινης ψυχής, μπορεί να διαρκέσει  πολύ , δεν ικανοποιείται ποτέ και  τρέφει την κακία και την έχθρα για να βλάψει. Τους άλλους. Αυτός που κατέχεται από μίσος χάνει την αυτοκυριαρχία του, γίνεται ηθικά ανελεύθερος, υποπέσει σε αδικίες, πράξεις  βίας που βλάπτουν τον ίδιο και το σύνολο. Που χάθηκαν οι ευγενικοί και οι άνθρωποι με ήθος. Σαν άνθρωποι των σπηλαίων κρύβονται στην ασφάλεια του σκότους και αντιδράνε μόνο όταν θίγονται προσωπικά; Αυτό που προσωπικά με ανησυχεί είναι η αδράνεια μας. Φοβόμαστε να μην μας πάρουν τα σκάγια ή απλώς έχουμε συνηθίσει να ΄ επιπλέουμε ΄΄΄; Δεν επεμβαίνουμε, δεν σταματάμε και μάλιστα επιλέγουμε την καρέκλα για να δούμε καλύτερα. Τον καυγά. Συνηθισμένοι από την καλή μας τηλεόραση εκμηδενίζουμε τις αντιστάσεις μας και παρακολουθούμε βουβή. Την κατάντια! Το μίσος είναι κολλητική ασθένεια και εύκολα μολύνει τους διπλανούς αφού εκμηδενίζει τις αντιστάσεις. Δεν καταλαβαίνουμε ότι έτσι όπως σήμερα δεν αντιδράμε στις εκρήξεις μίσους άλλων αφού οι αντιστάσεις μας ΄΄  καήκαν ΄΄ αύριο θα ΄΄ μιμηθούμε ΄΄ και στην ουσία θα ηττηθούμε σε όλα τα επίπεδα. Της αξιοπρέπειας! Τι νόημα έχει να ζήσεις αν σέρνεσαι;

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016 07:52
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.