Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 08:44

Το διπλό παρκάρισμα

Γράφτηκε από την

  της Ευγενίας Ηλιοπούλου  Όσοι ζούμε στο κέντρο αντικρίζουμε καθημερινά αυτή την ΄΄ μαγκιά΄΄.¨ Ένα αυτοκίνητο που γράφει στις σόλες των υποδημάτων  του τον ΚΟΚ. Άντρας ή γυναίκα ,τι σημασία έχει άλλωστε, παρκάρει με το έτσι θέλω κλείνοντας την πρόσβαση

περαστικών στην στάση των Μ.Μ.Μ. και φυσικά περιορίζοντας την δυνατότητα ,των άλλων ήδη,παρκαρισμένων αυτοκινήτων στο δρόμο. Πόσες  φορές ακούμε ένα παρατεταμένο κορνάρισμα που σαφώς δεν ενοχλεί τον παραβάτη αφού είναι μακριά από το όχημά του. Το αντιμετωπίζουμε συνήθως με σιωπή, μειδίαμα ή έντονο εκνευρισμό. Οι διαμαρτυρίες μας πάνε στο βρόντο αφού  οι αποδέκτες των παραπόνων απουσιάζουν ή επικαλούνται ,όταν είναι παρόντες, μία ανάγκη η  μία έκτακτη κατάσταση. Οι διαμαρτυρίες μας ενίοτε συνοδεύονται από άψογα γαλλικά και το θέμα θεωρείται λήξαν.

   Τι γίνεται στο πολιτικό κέντρο  με τους ΄΄πολιτικά΄΄ ελεύθεροι διπλό παρκαρισμένοι; Προκαλούν τριγμοί η σεισμοί; Άνθρωποι, που βγήκαν με τις ψήφους και το πρόγραμμα κάποιου κώματος και στην πορεία αποχωρούν(παραιτούνται ή διαγράφονται). Τι προσδοκούν και πως θα ολοκληρώσουν την πολιτική τους καριέρα; Βασικά στοιχεία τους είναι  η έντονη ανάγκη πολιτικής έκφρασης στην Βουλή μακριά από τα στενά κομματικά περιθώρια και την καταπιεστική συμπεριφορά του ηγέτη του εκάστοτε πολιτικού σχήματος. Επικαλούνται χρόνια γεγονότα και καταστάσεις(απαράδεκτες, ανήθικες, ανήκουστες) που δεν γίνονται πλέον αποδεκτές  Τώρα ξύπνησαν και τρέχουν να προλάβουν την  διαγραφή τους με την ανεξαρτητοποίηση. Δεν έχουν γραφείο αλλά η «κοινοβουλευτική ομάδα των ανεξάρτητων » έχει αποκτήσει τα χαρακτηριστικά κανονικού κόμματος, με καβγάδες, ίντριγκες και μάχες για τα γραφεία!.Ελάχιστοι έχουν την ευαισθησία  να παραχωρήσουν την θέση τους στο κόμμα που τους έβγαλε από την ανωνυμία. Αυτή την στιγμή ενεά είναι οι διπλό παρκαρισμένοι. Πολλά τα εμπόδια στην ελεύθερη έκφραση της πολιτικής βούλησης και πολλοί είναι οι τρόποι  εξωτερίκευσης της κρίσης ενός κόμματος.

   Το άρθρο 55 του Συντάγματος, λέει  «για να εκλεγεί κανείς βουλευτής απαιτείται να είναι Έλληνας πολίτης, να έχει τη νόμιμη ικανότητα να εκλέγει και να έχει συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο της ηλικίας του κατά την ημέρα της εκλογής. Το άρθρο 5 του Κανονισμού της Βουλής  ορίζει ότι «κάθε βουλευτής μπορεί οποτεδήποτε να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα. Η παραίτηση συντελείται με την υποβολή γραπτής δήλωσης στον Πρόεδρο της Βουλής>>. Σύμφωνα με το άρθρο 60 του Συντάγματος, «η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι δικαίωμα του βουλευτή, συντελείται μόλις ο βουλευτής υποβάλει γραπτή δήλωση στον Πρόεδρο της Βουλής και δεν ανακαλείται».

 Θολό το τοπίο στην Ελληνική Βουλή μετά από τις τελευταίες εξελίξεις. Πόσο ανεβαίνει η τιμή των βουλευτών που ανεξαρτητοποιήθηκαν στο πολιτικό χρηματιστήριο; Οι προσωπικές τους  «κόκκινες γραμμές» δεν είναι τόσο ελαστικές όσο των υπολοίπων  μελλών της ομάδας; Ποιός θα αποχωρήσει; Καλοδεχούμενη η αλλαγή επειδή αλλάξανε και οι συνθήκες. Που θα πάνε και τι θα κάνουν δεν μας απασχολεί αλλά με την συμπεριφορά τους εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση ,στην πολιτική ζωή, άλλων φιλόδοξων πολιτικών. Ποιος θα διπλό παρκάρει αναμένοντας υπομονητικά καλύτερες προτάσεις;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 08:54
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.