Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 09:40

Οι δρόμοι της ζωής μας

Γράφτηκε από την

                   της           ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Η ζωή μας ξεκινάει με πρωτόγνωρά και βασικά ,για την επιβίωση , μηνύματα και στοιχεία. Καθηλωμένοι στις ανάγκες μας( μάμμ, κακά ,νάνι) σκούζουμε, κλαίμε, και ενίοτε χαμογελάμε.

Δεν μπορούμε να μιλήσουμε αλλά τα καταφέρνουμε στο να εκφράζουμε τις ανάγκες μας μέσα από την γλώσσα του σώματος. Έχουμε και μία κακή συνήθεια. Βγάζουμε συχνά την γλώσσα μας έξω κοροϊδεύοντας τον κόσμο. Γλείφουμε ότι υπάρχει γύρω μας. Ίσως επειδή οι πληροφορίες μας είναι ότι υπάρχει εκεί έξω είναι νόστιμο και αξίζει να το δοκιμάσεις. Διερευνούμε, περίεργοι, το περιβάλλον, κοιτάμε και περιμένουμε κάποια ανταπόκριση από τους γύρω μας. Χαριτωμένα και χαϊδευτικά ή φωναχτά και απειλητικά σπαρταράμε. Τσιρίζουμε και κλωτσάμε διεκδικώντας έντονα ξεκαθαρίζοντας ότι ξέρουμε τι θέλουμε και κυρίως από ποιούς να το ζητήσουμε. Αν τα αιτήματα μας δεν είναι αποδεκτά και η προσπάθεια μας δεν στέφεται με επιτυχία είναι άλλο πράγμα. Φταίνε οι γονείς δεν ξέρουν να ερμηνεύσουν σωστά τα μηνύματα που εκπέμπουν τα σώματα μας. Εμείς ως μωρά κάναμε το σωστό ...το πολεμάμε και έχει ο Θεός.

          Περνάνε τα χρόνια και ως έφηβοι μεγαλώνουμε και ωριμάζουμε. Μπαίνουμε σε άλλους δρόμους ,διεκδικούμε διαφορετικά και πιο αγωνιστικά αυτά που μας ενδιαφέρουν. Μελλοντικά πλάνα που θα πάρουν χρόνια να υλοποιηθούν. Ο πήχης των απαιτήσεων μας είναι σε υψηλότερο επίπεδο (οικονομικό, πνευματικό, μορφωτικό, εργατικό, κοινωνικό και ψυχολογικό)τεκμηριωμένο και μελετημένο. Στόχοι που δεν σηκώνει αμφισβήτηση. Πάνω στο δίκιο μας ήμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα. Ξέροντας ότι θα ηττηθούμε πολεμάμε μέχρι τελικής πτώσεως ικανοποιημένοι ότι κάναμε ότι μπορέσαμε και δεν παραδώσαμε τα όπλα..

   Φτάνοντας σε μεγάλη ηλικία οι ρόλοι αντιστρέφονται αποδεικνύοντας ,για άλλη μία φορά ότι η ζωή μας κύκλους κάνει. Αφήνουμε στην άκρη πολλά αιτήματα και καθηλωνόμαστε ξανά στις βασικές μας ανάγκες. Ανακαλύπτουμε ότι αυτά τα λίγα, άλλα ουσιαστικά για εμάς, μας αρκούν. Λίγες απαιτήσεις εγκαταλείποντας τους υψηλούς στόχους. Βογκάμε εύκολα, νευριάζουμε με την πρώτη και ξεχωρίζουμε ποιός πράγματι μας στηρίζει και μας αγαπάει. Περιορίζουμε τις ανάγκες και τους στόχους μας. Ευχαριστιόμαστε με τα λίγα και τα καλά. Τα σάβανα δεν έχουν τσέπες. Θα ζητήσουμε και θα έχουμε τώρα ότι θέλουμε. Παρακαλάμε ή το απαιτούμε.  Ζητάμε ένα πιάτο φαί, την υγεία μας (με μία κανονική λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος), να ζούμε καλά και να κοιμόμαστε σε μία ζεστή οικογενειακή στέγη. Μάμμ, κακά και νάνι. Πήγαν χαράμι οι υψηλοί στόχοι της νιότης ή απλώς η σοφία της μεγάλης ηλικίας αποχτάει σαφήνεια.

    Περνάω ατελείωτες ώρες κοντά στην κατάκοιτη υπερήλικη μητέρα μου. Την κοιτάζω με αγάπη, την μελετάω και αναρωτιέμαι αν θα έχω την ίδια τύχη. Θέλω  να την ρωτήσω πολλά. Θέλω να καταλάβω καλά τα λίγα θέλω της. Είμαι περίεργη να μάθω πότε κατάλαβε τι ήταν και είναι σημαντικό για να φτάσεις τα ενενήντα ένα της. Προσπαθώ να την βοηθήσω, να της απαλύνω τον πόνο(δύο ισχία σπασμένα).Φροντίζω να είναι καθαρή, να βογκάει λιγότερο και δεν της χαλάω χατίρι σε ότι αφορά τις δύσκολες ημέρες που περνάει. Αγαπάω τα μάτια της, θαυμάζω το κρύσταλλο του μυαλού της και των αναμνήσεων.Σέβομαι την μάχη που δίνει!  

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 09:43
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.