Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 08:17

Εμείς και οι αλήθειές μας

Γράφτηκε από την

της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Δεν μπορεί κανείς να ανέβει στην πλάτη σου εκτός αν σκύψεις εσύ.

                                                                 Ν .Καζαντζάκης

   Ζήτω ο άγιος Βαλεντίνος! Πάντα αναρωτιέμαι ,στα πλαίσια του υπερβολικού γιορτασμού της ημέρας των ερωτευμένων ,πόσο υπερτιμημένη γιορτή είναι και πόσο ειλικρινείς είναι οι εκδηλώσεις ΄΄ αγάπης ΄΄. Νοιώθουμε και εκδηλώνουμε τα συναισθήματα μας ανάλογα με τις αλήθειές μας. Γιατί μόνο εκείνες τις ημέρες ξαφνικά θυμόμαστε ότι πρέπει να δώσουμε εξετάσεις ποιότητας. Αφοσίωσης, στοργής και αγάπης. Ενώ πηγαίνουμε συχνά στο σουπερμάρκετ των  καρδιών και το γεμίζουμε το καλάθι μας με λίγα και ουσιαστικά πράγματα,  μόνο εκείνες τις ημέρες, υπερφορτώνουμε την κάρτα μας με πλούσια, όμορφα και εντυπωσιακά δώρα. Ποίος χρειάζεται περισσότερα τα δώρα. Εμείς ή οι αποδέκτες;

      Η μακροχρόνια συμβίωση δύο ατόμων χτίζεται πάνω σε αγάπη, σεβασμό , πολλούς συμβιβασμούς, αρκετή κατανόηση και φυσικά πάνω σε πολύ υπομονή. Ξέρεις και ξέρει. Πώς εκείνες τις ημέρες, με μία γομολάστιχα σβήνεις αντιθέσεις, μηδενίζεις συγκρούσεις και συμψηφίζεις λογαριασμούς; Η επιχείρηση συμφιλίωσης μελώνεται με ένα δώρο και με μία χειρονομία; Θα αλλάξει η εικόνα της σχέσης ή μόνο θα αποκτήσει μία εφήμερη λάμψη; Η οργή των καυγάδων θα μεταλλαχτεί σε μέλι επειδή ανέβηκε ξαφνικά η τιμή των μετοχών στο χρηματιστήριο της αγάπης; Συζητώντας το θέμα με τους γύρω μου διαπίστωσα ότι η κοινή διαπίστωση είναι ότι με ένα λουλούδι δεν έρχεται η άνοιξη. οι περισσότεροι δεν περιμένουν δώρα και κουφέτα επειδή στην ουσία δεν προέκυψε τίποτα το καινούργιο στην σχέση τους.

    Δεν θα αποθαρρύνω τους λάτρεις των μεγαλόσχημων κόκκινων καρδιών και των ανθοδεσμών, όσο και αν ψεύτικα και κίτς μου φαίνονται. Μέτα την πάροδο των γιορτινών στιγμών  τους προκαλώ να καθίσουν μπροστά στον καθρέφτη. Να αναλογιστούν αν οι εκρήξεις ΄΄αγάπης΄΄ περιέχουν  ειλικρίνειες η εγωισμούς. Στο ζεστό πλην στενό χώρο της καρδιάς τους δεν μπορεί κανείς να ανέβει (στην πλάτη τους) εκτός αν σκύψουν οι ίδιοι λέει ο Ν. Καζαντζάκης. Συμφωνώ απόλυτα μαζί του! Εσύ ανοίγεις τις πόρτες επικοινωνίας, εσύ δέχεσαι και εσύ επιτρέπεις στον άλλον να νοιώσει το μεγαλείο της ψυχής σου που άλλωστε δεν χρειάζεται συγκεκριμένη ημέρα για να εκδηλωθεί.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 09:12
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.