Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 07:57

Τώρα τι κάνουμε;

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Οι στατιστικές της πανδημίας είναι τραγικές .Τώρα τι θα κάνουμε; Ξέρουμε ότι τα θύματα θα πολλαπλασιαστούν Κατά τα άλλα συνιστούμε ψυχραιμία και υπομονή.

Η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη. Ακόμα δεν ξέρουμε τις πραγματικές της προεκτάσεις, σε όλα τα επίπεδα (οικονομικό, ασφαλιστικό, τραπεζικό, δημοσιονομικό, κοινωνικό κλπ.)Είναι νωρίς ή δεν ξέρουμε τι μας γίνεται; Στα έντεκα εκατομμύρια πληθυσμού μας  τα περιστατικά μας είναι λίγα .Ακόμα αντέχουμε άσχετα από τις αστοχίες στους αρχικούς χειρισμούς του Υπουργείου Υγείας. Η Ιταλία θρηνεί χιλιάδες θανάτους και εμείς ήμαστε ακόμα στην αρχή. Μετά ,όταν φτάνουμε στα μικρά γράμματα καταλαβαίνουμε ότι ήμαστε πολύ χάλια. Διανύουμε  μία από τις χειρότερες υγειο-κοινωνικές κρίσεις  των τελευταίων ετών και δίπλα μας υπάρχουν γεροί παίκτες .Αδίστακτοι ,χωρίς ηθικούς φραγμούς, έτοιμοι να θυσιάσουν τον λαό τους στο βωμό του κέρδους. Η κυνική δήλωση του Μπόρις Τζόνσον (θα χάσουμε πολλούς αγαπημένους )  θυμίζει εφιαλτικό σενάριο και δεν σου αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Ήξερε τι έλεγε ή είναι τρελός; .Μία χώρα που κάποτε ήταν παράδειγμα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας  τώρα έμεινε χωρίς άσσο! Η προηγηθείσα δημοσιονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, σώζει στο πάρα πέντε την κατάσταση στην φτωχή μας Ελλάδα. Τα αποδυναμωμένα μας κρατικά νοσοκομεία αντέχουν ακόμα αλλά οι λειτουργοί τους έχουν φτάσει στο τέρμα των αντοχών. Οι καινούργιοι ΄΄ νοικοκύρηδες ΄΄ ,που τώρα κατάλαβαν το λάθος τους, καλούνε εσπευσμένα τον ιατρικό κόσμο (που λοιδορήσανε μέχρι τώρα)για να σώσουν την κατάσταση επιμένοντας όμως δηλώνουν περήφανοι  ότι το καλύτερο που μπορούν να κάνουν για το ΕΣΥ είναι να το γκρεμίσουν!

     Εμείς  τι θα κάνουμε; Ήμαστε ακόμα καλά αλλά έρχονται χειρότερες στιγμές για το ταλαιπωρημένο και καταφρονημένο  μας ΕΣΥ; Τα μέτρα του κράτους έχουν  άγνωστη δυναμική αλλά ως λαό αδειάσαμε το κέντρο και το σκάσαμε στο βουνό και στις παραλίες. Ήμαστε χαζοί ή θέλουμε να κάνουμε την επανάσταση μας; Οι μεγάλοι ,σαν ηλικία,  καθηλωθήκαμε μπροστά στα ΜΜΕ και δεν χάνουμε δελτίο. Φιλτράρουμε τις πληροφορίες και αποφασίζουμε. Θα συμμορφωθούμε στα μέτρα περιορισμού της διασποράς  του ιού. Θα περιορίσουμε  τις βόλτες μας και θα κρυφτούμε στην προστατευτική σκιά του σπιτιού μας. Θα αυτονομηθούμε εντός των τειχών. Θα βρούμε λύσεις επιβίωσης και θα περιμένουμε. Δεν έχουμε κρατική υπηρεσία ελέγχου πανικού και φόβου! Έχουμε την κοινή μας λογική. Θέλουμε να επιβιώσουμε και θα ξεπεράσουμε και αυτό το πρόβλημα. Προσέχουμε τις διάφορες πονηριές και λαμογιές των κυβερνόντων, που στην σκιά των σοβαρών εξελίξεων προσπαθούν να περάσουν διάφορα ευνοϊκά, για τους άριστους και λίγους  στις πλάτες των πολλών και φτωχών. Αναζητούμε τις καλύτερες λύσεις επειδή έχουμε επίγνωση της επικινδυνότητας. Θα το ξεπεράσουμε και αυτό!

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 07:59
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.