Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 10:31

Ο Δημητράκης

Γράφτηκε από την

  της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Ο Δημητράκης είναι ένα αγοράκι 8 ετών. Έχει το θάρρος της γνώμης του. Έχει ανοικτό μυαλό, κατέχει γνώσεις περισσότερες από άλλων παιδιών και γενικά είναι ένα παιδάκι που προβληματίζεται με αυτά που βλέπει γύρω του. Ρωτάει, αναζητεί απαντήσεις και σε γενικές γραμμές ...

δεν δέχεται κάποια απόφαση που τον αφορά άμεσα αν δεν μάθει τα υπέρ και τα κατά της πρότασης που του κάνουν. Επίσης θεωρεί ότι αυτοί που θέλουν να του επιβάλλουν κάποιες αποφάσεις πρέπει να τις τεκμηριώσουν σωστά . Δέχεται να συζητήσει τα πάντα με την  προϋπόθεση ότι θα σεβαστείς την γνώμη του. Το μυαλό του ρουφάει κυριολεκτικά πληροφορίες από παντού, τις επεξεργάζεται και τις αναλύει στο βάθος. Τα όμορφα ματάκια του, σε κοιτάνε με μεγάλη προσοχή πίσω από τα μυωπικά γυαλάκια του, και περιμένουν με ανυπομονησία τις απαντήσεις σου. Αυτό το μυαλό, που δουλεύει συνέχεια και εκτοξεύει ερωτήσεις και απορίες ,κουράζει κάπου, κάπου τους γονείς του Ο λόγος είναι συγκεκριμένος. Δεν έχουν την υπομονή και ώρες, ώρες ούτε τις γνώσεις που αυτό το παιδάκι περιμένει.

Πάντα με έλκουν τα ανήσυχα και έξυπνα παιδιά. Τα αγαπάω και τα σέβομαι για τι τολμούν να ξεχωρίσουν. Λατρεύω το μυαλό τους που ταξιδεύει σε άγνωστα μονοπάτια ψάχνοντας για απαντήσεις. Δεν τους θέλω  να ενταχτούν στην ομάδα των ήσυχων και προβλέψιμων, από άποψη αντιδράσεων, παιδιών. Απεχθάνομαι τα παιδιά που κάνουν μόνο τα ίδια και τα ίδια από τον φόβο να μην ξεχωρίσουν. Που είναι κολλημένα στην απραξία μιας ομάδας περιμένοντας από τους άλλους να προχωρήσουν.

Που δεν παίρνουν πρωτοβουλίες μένοντας στην σκιά των γεγονότων. Χαίρομαι την έξυπνη ματιά τους και δέχομαι ότι ξέρουν πιο πολλά από εμάς την κουρασμένη γενιά. Όταν με συμβουλεύονται τους τονίζω ότι ξεκίνησαν μια δύσκολη πορεία όπου θα συναντήσουν πολλές τρικλοποδιές. Η κοινωνία μας δεν συγχωρεί την  διαφορετικότητα, στις απόψεις και στις αντιλήψεις, για την ζωή. Η κοινωνία μας εύκολα ταυτίζει το παράξενο, τον αντι εξουσιαστή και το απρόβλεπτο με  την τρέλα, την άγνοια και την ανοησία.

''Όταν ο ήλιος είναι στον ορίζοντα και οι νάνοι έχουν μεγάλη σκιά'' λέει ένα ρητό από την Λακωνία. Στην δύση του ήλιου όλα χάνουν την πραγματική τους διάσταση και τα μικρά δείχνουν διογκωμένα. Αυτό ισχύει για την κανονική μας ζωή αλλά κυρίως για την πολιτική. Ανθρωπάκια  και νάνοι της πραγματικής ζωής περιμένουν την δύση του ήλιου, της ζωής και της πρωτοβουλίας, για να αποκτήσουνε μπόι και να γίνουνε μεγάλοι. Εσύ Δημητράκη μην φοβάσαι να βγεις στο ανοικτό δρόμο με τις απόψεις και τις πρωτοβουλίες σου. Κράτα γερά και μην τα βάζεις κάτω εύκολα. Να συνηχήσεις να έχεις το θάρρος της τεκμηριωμένης γνώμης σου. Έχεις αυτό το δικαίωμα και πρέπει να το υποστηρίξεις σωστά.

Μην φοβάσαι τους μεγάλους και να ξέρεις ότι πάντα θα υπάρξει κάποιος που θα βρεθεί στο πλάι σου και θα σε στηρίξει. Μην πτοείσαι καμάρι μου! Η ζωή είναι μία και μοναδική  και δεν χρειάζεσαι  την δήλη για να αποκτήσεις μπόι. Η ζωή είναι δικιά σου και σου ανήκει!

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 10:40
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Θα σε θυμάμαι από την μυρωδιά σου Βαριά λουκέτα »