Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 21 Μαϊος 2015 12:43

Το καράβι βουλιάζει η αλλιώς ζούμε μια πολιτική ασφυξία;

Γράφτηκε από την

της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Άσχετα από τις απόψεις που έχουμε ο κάθε ένας για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους κακούς όλοι αναγνωρίζουμε ότι πάσχουμε από πολιτική ασφυξία.

Και έξω και μέσα από τα σύνορά μας. Ναι! οι ''φίλοι'' μας, Ευρωπαίοι μας επιτρέπουν να κάνουμε δημοψήφισμα πιστεύοντας ότι η κυβέρνηση θα λυγήσει και θα επιστρέψει στο παλιό σύστημα της υποχώρησης και της υποταγής. Κάθε ημέρα μια άλλη εφημερίδα του εξωτερικό κουνάει το λάβαρο της ήττας μπας και πιάσει. Εμείς βλέπουμε και κρίνουμε. Μας πνίγει το άδικο. Μας κούρασε ο βομβαρδισμός των ΜΜΕ. Τα νεύρα μας γίνανε κουρέλια με τις απειλές για έξοδο της χώρας από το ''φιλικό'' περιβάλλον της Ε.Ε. Δεν είναι υποχρεωτικό να είσαι μέλος ή fan κάποιου πολιτικού σχήματος. Βλέπεις και κρίνεις. Νοιώθεις και αντιδράς. Εξοργίζεσαι όταν διαπιστώνεις ότι εδώ ο κόσμος καίγεται και μερικοί χτενίζονται. Ετοιμάζουν κοστούμια, κάνουν κρατήσεις σε μεγάλα ξενοδοχεία για τις δημόσιες εμφανίσεις τους.

Η επιλεκτική τους αμνησία ,πάνω στα έργα και τις ημέρες που κυβερνήσανε, σου προκαλεί γέλιο και αγανάκτηση. Ξεχνάνε, ότι τότε που σφάξανε τον λαό ορίζοντας το μέλλον του τόπου βύθισαν το καράβι της μάνας μας Ελλάς σε χρέη .Μόνιμη δικαιολογία !δεν κατάφεραν να το σώσουν επειδή ήρθε το κακό ΣΥΡΙΖΑ που διέκοψε την ανοδική τους πορεία. Νοιάζονται μόνο για την πολιτική θεσούλα τους Δηλώνουν έτοιμοι να αναλάβουν ηγετική θέση με οποιοδήποτε τίμημα. Στριμώχνονται, πέφτουν φάπες για την καρέκλα αλλά δεν τα βάζουν κάτω.

Θέλουν συμμετοχή στις αποφάσεις για την σωτηρία του τόπου αλλά με τους όρους της υποταγής επειδή ο χρόνος τους πιέζει αφόρητα. ¨Όποτε τους ρωτούν οι δημοσιογράφοι τι πρόγραμμα έχουν για το μέλλον της χώρας έχουν την ίδια απάντηση. Τώρα δεν μπορούν όμως ξέρουν πολύ καλύτερα τα λάθη των άλλων επειδή οι ίδιοι είναι στο απυρόβλητο. Δεν πρόλαβαν. Οι άλλοι που κυβερνούν 100 ημέρες είναι οι κακοί.

Φυσικά στην ζωή μας την πεζή πολλά δεν είναι όπως δείχνουν. Η κυβέρνηση όρισε κόκκινες γραμμές που δεν προτίθεται να τις ξεπεράσει. Το ΄΄ πάση θυσία ΄΄ δεν σημαίνει ότι θα αθετήσει τους όρους του συμβολαίου με τον λαό. Εργασιακά και ασφαλιστικό για μια αριστερή κυβέρνηση δεν θα αλλάξουνε. Ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει. Η εικόνα των σκληρών διαπραγματεύσεων μας κρατεί σε εγρήγορση εδώ και τόσους μήνες. Ο χρόνος ροκανίζεται και τα ταμεία αδειάζουν και οι ξένοι το ξέρουν πολύ καλά αυτό το παιχνίδι. Προσωρινά βρέθηκαν τα λεφτά αύριο τι γίνεται; Οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση δεν έχασε την επαφή με την λαϊκή εντολή.

Τα μικρά βήματα που κάνει δεν στοιχίζουν πολύ αλλά επιβεβαιώνουν τις υποσχέσεις που δώσανε Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση πολεμάει με το λύκο ενώ οι άλλοι πολιτικοί της, φανερής και της κρυφής ,αντιπολίτευσης τρίβουν χαιρέκακα τα χεράκια τους περιμένοντας την καταστροφή. Σαν να ζούνε σε άλλη χώρα. Δεν καταλαβαίνουν ότι αν το καράβι θα βουλιάξει θα πνιγούμε όλοι μαζί;

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Μαϊος 2015 12:48
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.