Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2016 23:14

Δύσκολοι καιροί

Γράφτηκε από την

    της ΕΥΓΕΝΙΑΣ  ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

  Περνάμε δύσκολους  καιρούς. Η χώρα μας διανύει μία από τις πιο δύσκολες περιόδους. Κάθε ημέρα που περνάει βγαίνουν στην φόρα καινούργιοι απλήρωτοι λογαριασμοί. Και οι τσάπες μας είναι άδειες. Εμείς πολεμάμε

την δύσκολη καθημερινότητά μας και αισιοδοξούμε. Για το καλύτερο αύριο. Τα μάτια μας είναι  καρφωμένα στο ΑΤΜ με την μόνιμη και ενοχλητική αγωνία για τις μειώσεις στα έσοδά μας. Σαν να μην μας φτάνουν αυτά έχουμε και πολύ ΄΄ ανήσυχους ΄΄ γείτονες που πάνε να μας  ΄΄πάρουν΄ ΄ εδάφη και δικαιώματα. Ο μόνος καλός και σταθερός φίλος μας είναι ο καιρός .Κάθε ημέρα αντικρίζουμε τον καταγάλανο ουρανό και την πανέμορφη φύση μας. Δοξασμένη αγαπημένη Ελλάδα μας είσαι μοναδική!

   Η κυβέρνηση (που χρεωστάει 340 δις)πολεμάει με τους έξω και τους έσω εχθρούς της. Θα καταφέρει την μερική διαγραφή του χρέους όπως τα κατάφεραν μερικές χώρες (Ιράκ) και της Λατίνο Αμερικής; Οικοδομεί βήμα με βήμα την ανάκαμψη. Μαζεύει τα ασυμμάζευτα και νοικοκυρεύει τα άδεια και λεηλατημένα ασφαλιστικά μας ταμεία. Ο λαός φωνάζει και  αντιδρά, βγαίνει στους δρόμους και διαδηλώνει. Απορώ για τι ο κόσμος βλέπει μόνο τις σημερινές αδικίες και όχι τις προηγούμενες. Συστηματικές και μεθοδικές μειώσεις.

Αγανακτεί για τις συρρικνώσεις των μισθών και των συντάξεων και ξεχνάει. Τα προηγούμενα. Το 2010  με το πρόσχημα της ΄΄σωτηρίας΄΄ όλοι(στο ιδιωτικό και στο δημόσιο) χάσαμε 40% από τα έσοδα μας και η κρίση μας πήρε και μας σήκωσε .Αλλάξανε μπλέ και πράσινες κυβερνήσεις και αναγκαστικά αλλάξαμε συνήθειες. Κατεβάσαμε τα ρολά και μπήκαμε στην  ανεργία, τρώμε στα συσσίτια. Ζούμε με ελάχιστα!  Ο Σόϊμπλε ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα ζει πέρα από τις δυνατότητές της .Δεν μπορεί να το χωνέψει ότι ενώ μας έχει στην μπούκα του κανονιού .

Ζούμε ακόμα!.Ήμαστε σκυθρωποί και χολωμένοι αλλά ακόμα την γλεντάμε την ζωή μας. Δεν ξεχάσαμε την ανθρωπιά μας. Η ΝΔ , ΄΄ ο νηστικός κομμάτι ψωμί ονειρεύεται΄΄ ,προβάλει αιτήματα και αξιώσεις σαν να είναι η πρώτη φορά που βγαίνει . Στην πολιτική. Δεν ήξερε για το φόνο. Όταν ήταν στις καρέκλες είχε άλλες προτεραιότητες από το να σώσει .Το έθνος. Τώρα (στην σκιά των διαπραγματεύσεων που κάνει η κυβέρνηση) ανασχηματίζει! αλλάζει κοστούμια και υπουργεία και μοιράζει ,εκ του ασφαλούς, υποσχέσεις. Για τα καλά που θα κάνει. Όταν θα βγει .Στις ανηφοριές και τις κατηφοριές .Της κρίσης.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2016 23:18
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.