Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 10:28

Survivor versus Master Chef

Γράφτηκε από την

τη;ς Ευγενιας Ηλιοπούλου

Ο λόγος σου με χόρτασε  και το ψωμί σου φάτω  (λαϊκή ρήση)                                                                            

Η Ελλάδα ακολουθεί ,με την ψυχή στο στόμα, τα επεισόδια του τηλεοπτικού παιχνιδιού. Το Survivor. Ασύλληπτο ομαδικό παραλήρημα. Στο κέντρο των συζητήσεων ποιός

θα παραμείνει και θα κερδίσει το έπαθλο. Της  προσωρινής αναγνωρισιμότητας. Γενική αποχαύνωση μπροστά στις οθόνες. Εκεί στους παραδεισένιους νήσους κάποιοι παλεύουν για ένα πιάτο φαί..Προσεκτική επιλογή των παικτών που από την ανωνυμία τους θα κάνουν ντου στην επικαιρότητα. Η ανεργία δικαιολογεί πολλά  αφού σαρώνει τον κόσμο του θεάματος. Μέτρησαν τα σωματικά προσόντα και οι ψυχικές αντοχές. Ποιός θα ΄΄ κρατήσει ΄΄ περισσότερα επεισόδια; . Ο κίνδυνος της  ψυχολογικής κατάρρευσης υπολογίζεται εξ αρχής. Δωρεάν κοινόβιο σε ένα άγριο συνάμα πανέμορφο τοπίο, σκληρός ανταγωνισμός και ένα φοβερά μονότονο μενού. Ομαδικό ξύπνημα. Πολλά μπλά μπλά, περιττά κιλά (αλήθεια ζυγίστηκαν οι παίκτες πριν  και μετά την αποχώρηση τους από το παιχνίδι) και κάκιστο κουτσομπολιό πάνω στο οποίο βγάζουν ψωμί πολλά μεσημεριανά. Η επιλογή έγινε  υπολογίζοντας σε κάποιο ψυχολογικό προφίλ και κυρίως κάποια αποζημίωση με βάση την ΄΄ απόδοση ΄΄ τους στο παιχνίδι. Οι αριθμοί της ακροαματικότητας πήραν την ανιούσα χτυπώντας εξηνταριά. Μοναδικό φαινόμενο. Χτύπησαν φλέβα. Αύξηση κερδών του τούρκου επιχειρηματία και του ποσοστού αποδοχών του ΣΚΑΙ. Δεν πήγαν  στράφι οι θυσίες τους.

        Ο λόγος σου με χόρτασε  και το ψωμί σου φάτω   λέει ο σοφός λαός μας και έχει δίκιο. Χόρτασα με εικόνες και κουτσομπολιό. Σαν λαός μας αξίζει τέτοιοι θέαμα; Μέχρι ένα σημείο ναι! Κωλύσαμε στα όμορφα κορμιά και στην ομαδική προσπάθεια. Συγκινητικά τα δάκρυα και η σωματική καταπόνηση. Τίποτα δεν είναι τζάμπα σε αυτή την ζωή. Πώς να ζήσεις δωρεάν την εμπειρία ενός εξωτικού ταξιδιού;. Τα ταξίδι είναι η αδυναμία μου και έτσι είδα κάποια επεισόδια. Από περιέργεια παρακολούθησα τι αθλητικές επιδώσεις των παικτών και αναρωτήθηκα αν εγώ θα μπορούσα. Θαύμασα τις αντοχές τους απέναντι στα άχαρα έπαθλα. Να τρέξω για μια μπριζόλα ή μία μακαρονάδα  δεν αποτελεί το όνειρό μου.Δηλώνω δημόσια την προδοσία μου. Εγκατέλειψα  λόγω πλήξεως. Βαρέθηκα  την ανυπαρξία έξυπνων διαλόγων. Μπούχτισα την μονοτονία των συζητήσεων. Η ταλαιπωρία των παικτών πήγε χαράμι αφού κερδίζει μόνο κάποιος που τρέχει καλά αλλά δεν μπορεί να αρθρώσει μία σωστή φράση. Με αηδίασε η επιμονή του φακού πάνω στα σωματικά προσόντα. Αδιαφορώ που μερικοί φάγανε κρυφά σάντουιτς. Δεν δάκρυσα.Δεν μου έλειψε. Με κέρδισε ένα άλλο τηλεοπτικό παιχνίδι. Μαγειρικής. Τουλάχιστον να μάθω κάτι από τα βάσανα των παικτών. Το αναγνωρίζω δημόσια είμαι κοιλιόδουλη και αυτό φαίνεται και από τα παραπανίσια κιλά μου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 10:33
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.